Een heerlijke combinatie van lasagne en cannelloni, dat is de beste omschrijving van deze pastarolltjes met ham, spinazie en mascarpone. Lasagnevellen ingesmeerd met een lekkere masarponecrème belegd met ham, opgerold en in een heerlijke tomatensaus gelegd. Even bakken in de oven en je hebt weer eens een zalig voedzaam doordeweeks maaltje op tafel getoverd. Een maaltje dat ook weer eens 100% meal prep proof is.
“Elien, hoe doe jij dat toch … full time werken (niet van thuis uit) en toch elke dag verse voedzame receptjes op tafel toveren”. Dan zeg ik … meal preppen en misschien ook een enorme “planning freak” die constant “to do” lijstjes maakt 😀 . Op dinsdag begin ik al aan de volgende week te denken en begin ik al receptjes te bedenken (die meal prep proof zijn) en start ook meteen mijn boodschappijnlijstje al op. Genoeg tijd nog om de komende dagen nog wat aanpassingen te doen en dat boodschappenlijstje nog aan te vullen.
Op zaterdagochtend doe ik mijn boodschappen vlak voor ik ga werken (ja want ik werk ook op zaterdag 😀 ). En op zondagnamiddag duik ik gezellig de keuken in om te kokkerellen.
Tip > schaf je enkele goede voorraaddozen aan die ook in de magnetron kunnen en in de diepvries.
Tip > in dit receptje vraagt ook een tomatensaus. Wat ik vaak doe, is de ingrediënten verdubbelen (of verdriedubbelen). Het te veel aan saus, verdeel ik dan over diepvrieszakjes en bewaar die in de diepvries. Zo heb je altijd een lekkere gezonde saus bij de hand.
TIPS :
> Je kan de tomatensaus al makkelijk een dag voordien maken. Ook de groene mascarponecrème kan je de dag voordien al mixen en bewaren in de koelkast.
> Ik gebruikte mascarpone, je kan deze ook vervangen door ricotta
Pastarolletjes met ham, spinazie en mascarpone
Ingrediënten
Tomatensaus
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 blik tomatenblokjes
- 350 ml passata
- 150 ml bouillon (kip of groenten)
- 1 tl oregano gedroogd
- 1 tl basilicum gedroogd
- 1/2 tl tijm
- 2 tl suiker
- Olijfolie
- Peper en zout
Pastarolletjes
- 250 gr lasagnevellen (kan met verse of gedroogde)
- 300 gr spinazie
- 500 gr mascarpone
- 1/2 tl zeste van citroen
- 250 gr ham
- 50 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
- Peper en zout
Instructies
Tomatensaus
- Pel de ui en hak fijn.Pel de teentjes look en hak fijn.Verhit een stoopot met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui eerst mooi glazig (voor zo'n 8min). Laat niet bruin worden. Voeg de look toe en laat zo'n minuutje mee bakken. Giet hierbij de tomatenblokjes, passata, bouillon en voeg ook de kruiden toe samen met de suiker en peper en zout. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de pastarolletjes maken.
Pastarolletjes
- Doe de verse spinazie in een blender/foodprocessor samen met de mascarpone, zeste van citroen, peper en zout. Mix tot een gladde crème. Kook de lasagnevellen (zowel als je verse als gedroogde gebruikt) voor zo'n 3min en laat even uitlekken op een handdoek. Kook de vellen niet allemaal tesamen in een pot, dan zullen ze gaan plakken en is niet handig werken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
- Leg een lasagnevel voor je, smeer hierop wat van het spinazie-mascarpone mengsel, beleg met een plakje ham en rol op.Snij dit rolletje in de helft en duw voorzichtig in de tomatensaus. Doe hetzelfde met de rest van de lasagnevellen.Strooi de Parmezaanse kaas over de schotel en bak voor zo'n 25 a 30min in de oven.Smakelijk !