Confetti koekjes

Confetti koekjes

Confetti koekjes ofwel funfetti cookies, zo worden ze in Amerika genoemd. Beide klinken gewoon als een feestje, een waar bakfeestje waar je achteraf van kan blijven smullen. Ja, deze koekjes zien er niet alleen super leuk uit, ze zijn ook nog eens super lekker. Te lekker, want je kan er gewoon niet van afblijven. Bij mij begint dat al bij het deeg, niets zo lekker dan koekjesdeeg.

Bij confetti koekjes draait het natuurlijk om confetti, eetbare confetti ofwel Sprinkles om precies te zijn 😉 . Sprinkles zijn er in alle vormen en kleuren, met of zonder chocolade. Ik gebruikte in deze koekjes “bakvaste Jimmies” (lijkt op hagelslag) die hun kleur behouden bij het bakken. Deze zijn niet op basis van chocolade waardoor ze hun kleur behouden.

Natuurlijk kan je ook chocolade hagelslag gebruiken wat ook voor een heerlijk resultaat zal zorgen. En is makkelijk in de supermark te vinden.
Wil je toch zoals mij deze super kleurrijke koekjes bakken, dan kan je de bakvaste confetti makkelijk online kopen. Ik koop de mijne altijd bij Sprinklelicious (geen spon), zij hebben een enorm aanbod aan leuke glitters om dessertjes, taarten en cupcakes mee op te vrolijken.
Ook bij Baktotaal Bouwhuis & de leukste taartenshop zal je de nodige glitters kunnen vinden.

Confetti koekjes
Confetti koekjes

Confetti koekjes

Confetti koekjes ofwel funfetti koekjes ideaal om samen met de kids te bakken
Gang dessert, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 170 gr boter/margarine op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 100 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 280 gr patisseriebloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • snuifje zout
  • 30 gr sprinkles of hagelslag

Instructies
 

  • Meng de bloem met het bakpoeder en snuifje zout. Zet even opzij
  • Doe beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine) samen met zachte boter/margarine (in blokjes).
    Mix tot romig en glad voor zo'n 2 a 3min. Schraap de zijkanten tijdens het mixen los.
  • Voeg het ei, vanille essence, zeste van citroen en sinaasappel toe.
    Mix tot een mooie gladde massa.
  • Voeg het bloem mengsel toe en mix tot een stevig deeg. Voeg op het laatste de sprinkles toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 60min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg 1 of indien mogelijk 2 bakplaten met bakpapier.
    Rol kleine balletjes van het deeg en leg op de bakplaat.
    Belangrijk > Je kan de koekjes best in porties bakken, je mag de deegballetjes niet te dicht bij elkaar leggen aangezien de koekjes tijdens het bakken enorm zullen uitzetten.
    Bak de koekjes zo'n 12min in de oven tot ze lichtbruin beginnen kleuren.
    Haal uit de oven, de koekjes zullen nog heel zacht en wak zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes uitharden.
    Eenmaal stevig, haal de koekjes van de bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht
    Smakelijk !
Trefwoord bakken, koekjes
Confetti koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.