Pasta pesto met zalm

Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto met zalm, simpel en snel doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en je kan deze zowel warm als koud serveren. Ideaal dus om de restjes de volgende dag mee te nemen als gezonde lunch. Orzo pasta met pesto, tomaten, mozzarella en zalm uit de oven
Naar recept gaan

Pasta pesto met zalm, een heerlijk makkelijk receptje om op je volgend weekmenu te zetten en klaar in amper 30min. Pasta pesto, een klassieker van jewelste die bij jullie zeker al als avondmaaltijd op tafel heeft gestaan. Vandaag gaan we daar een heerlijk twist aan geven. We gebruiken hier orzo pasta dat we gaan garen als risotto. Zo krijgt de pasta veel meer smaak en daar komt dan wat groene pesto bij. Voor de rest nog wat courgette, kerstomaten en mozzarella. Niet met kip deze keer, wel met zalm die we in de oven gaan bakken. Ook de zalm krijgt een pesto laagje.

TIP! Je kan deze pasta pesto zowel koud als warm serveren. Dus heb je nog wat restjes over dan kan je die perfect de volgende dag meenemen als lunch.

Nog meer lekkere receptjes met pesto? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto met zalm, simpel en snel doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en je kan deze zowel warm als koud serveren. Ideaal dus om de restjes de volgende dag mee te nemen als gezonde lunch. Orzo pasta met pesto, tomaten, mozzarella en zalm uit de oven

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta pesto met zalm?

  • Zalm : gebruik hier kleine stukken verse zalmfilet
  • Groene pesto : zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Ui & Look
  • Courgette : optioneel
  • Orzo pasta
  • Bouillon : kip of groente
  • Kerstomaten
  • mozzarella
  • Citroen

Hoe maak je deze Pasta pesto met zalm?

Begin met de zalm. Leg deze op een beklede bakplaat en kruid met wat peper en zout. Smeer dan in met een beetje groene pesto. Bak deze in de oven voor zo’n 12 a 15min.

Ondertussen kan je de pasta pesto maken. Hiervoor ga je eerst een fijngesneden ui aanstoven in een stoofpot met royale scheut olijfolie. Stoof voor zo’n 3 a 4min aan. Vervolgens doe je er de courgette en look bij. Roer goed en laat zo’n minuutje mee bakken. Doe er dan de orzo pasta bij, roer opnieuw goed. Laat ook deze een minuutje mee bakken en blus dan met de bouillon. Laat dit zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.

De pasta zal tijdens het garen al het vocht opnemen. Werk je dat dat het meeste vocht weg is maar nog niet gaar is. Doe er dan nog wat warm water bij. De laatste 4 a 5min doe je er enkele eetlepels pesto bij. Roer goed. Wanneer de pasta gaar is, haal van het vuur. Breng verder op smaak met peper, zout, wat citroensap en eventueel nog wat pesto.

Wanneer de zalm gaar is, haal uit de oven. Giet er een klein beetje citroensap over.

Werk de pasta af met de gehalveerde kerstomaten, blokjes mozzarella en de zalm.

Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto met zalm, simpel en snel doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en je kan deze zowel warm als koud serveren. Ideaal dus om de restjes de volgende dag mee te nemen als gezonde lunch. Orzo pasta met pesto, tomaten, mozzarella en zalm uit de oven
Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto met zalm, simpel en snel doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en je kan deze zowel warm als koud serveren. Ideaal dus om de restjes de volgende dag mee te nemen als gezonde lunch. Orzo pasta met pesto, tomaten, mozzarella en zalm uit de oven

Pasta pesto met zalm

Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto met zalm, simpel en snel doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en je kan deze zowel warm als koud serveren. Ideaal dus om de restjes de volgende dag mee te nemen als gezonde lunch. Orzo pasta met pesto, tomaten, mozzarella en zalm uit de oven
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 zalmfilets (kleine filets)
  • 2 el groene pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • Peper en zout
  • Citroen

Pasta pesto

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1/2 courgette (optioneel)
  • 250 gr orzo pasta
  • 800 ml bouillon (kip of groente)
  • 2 a 3 el groene pesto
  • 250 gr kerstomaten
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 185 graden
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
    Leg hierop de zalmfilets en kruid met wat peper en zout. Smeer de bovenkant een beetje in met groene pesto.
    Bak de zalm gaar (maar ook niet te ver) in de oven voor zo'n 12 a 15min (afhankelijk hoe groot de stukken zijn)
  • Ondertussen kan je de pasta pesto gaan maken.
    Pel de ui en hak fijn
    Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 3min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Snij de courgette in fijne blokjes.
    Pel ondertussen de teentjes look en pers ze dan uit boven de ui. Voeg ook de courgette toe en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er dan de orzo pasta bij, roer goed en laat opnieuw een minuutje mee bakken.
    Giet er vervolgens de bouillon bij. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. De pasta zal zo garen en al het vocht gaan opnemen. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem van de pot gaat kleven.
  • Ondertussen kan je de kerstomaten halveren of in vieren gaan snijden.
    Laat de mozzarella goed uitlekken en snij dan ook in blokjes.
  • Als de zalm gaar is, haal uit de oven en giet er een beetje citroensap over
  • Als je merkt dat het meeste vocht is verdwenen bij de pasta maar is ie nog niet gaar. Voeg dan nog wat warm water toe.
    De laatste 4 a 5min voeg je zo'n 2 a 3el (naar eigen smaak) pesto toe. Roer goed.
    Is de pasta gaar, haal van het vuur. Proef en breng verder op smaak met peper, zout, wat citroensap of misschien nog wat extra pesto
  • Werk de pasta af met de kerstomaten, de mozzarella en zalm.
    Je kan deze pasta zowel koud als warm serveren
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, klaar in 30min, mozzarella, pasta, pesto, snel klaar, tomaten, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.