Pasta ovenschotel met gehakt, een lekker makkelijk receptje dat puur comfort food uitstraalt. Een ovenschotel waarmee je bij iedereen gaat scoren dus zet deze maar snel op je weekmenu 😉. Pasta, gehakt en groentjes met een tomaat-mascarpone saus. Ik bracht de schotel op smaak met Italiaanse kruiden dus je hebt in no-time zomerse vibes op tafel. Het handige met dit receptje is dat je deze makkelijk de dag voordien al kan maken. Dan hoef je de schotel enkel nog maar in de oven schuiven.
TIP! Je kan nog meer groentjes gaan toevoegen nl. aubergine, spinazie, erwtjes, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotel receptjes? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta ovenschotel met gehakt?
- Ui & Look
- Gehakt
- Wortel
- Paprika
- Courgette
- Tomatenpuree
- Tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden
- Bouillon (kip)
- Pasta
- Mascarpone
Hoe maak je deze Pasta ovenschotel met gehakt?
Begin met het pellen en fijnhakken van de ui. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met olijfolie of klontje boter en stoof hierin de ui aan voor zo’n 2min. Vervolgens voeg je er het gehakt aan toe en bak rul.
Ondertussen kan je de rest van de groentjes fijnsnijden namelijk paprika, wortel en courgette. Wanneer het gehakt rul is gebakken, doe er de blokjes paprika en wortel bij. Stoof deze mee aan voor zo’n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Doe er dan de blokjes courgette bij samen met tomatenpuree. Pers er het teentje look boven uit. Roer goed en laat een minuutje mee bakken.
Vervolgens doe je er de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en warme bouillon bij. Roer goed en laat dit voor zo’n 15min zachtjes sudderen. Je mag dit ook langer laten sudderen.
Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Hou op het laatste wel wat van het kookvocht apart zo kan je de pasta nog wat smeuïger maken. Wanneer de saus zo’n 15min heeft staan sudderen, doe er dan de mascarpone bij. Laat deze rustig smelten en roer dan goed los. Breng de saus op smaak met peper en zout. Als laatste doe je er de gekookte pasta bij. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Schep dan alles in een ruime ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over.
Bak de ovenschotel voor zo’n 25 a 30min in de oven. Serveer dan

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 1 ui
- 450 gr gehakt (kip of gemengd)
- 2 wortelen
- 1 paprika
- 1 courgette
- 3 teentjes look
- 2 el tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes
- 1,5 tl Italiaanse kruiden (*)
- 250 ml kipbouillon (= 1 bouillonblokje + warm water)
- 250 gr pasta (type Penne)
- 100 gr mascarpone
- Geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Begin met de ui te pellen en hak fijn. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui eerst aan voor zo'n 3min. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
- Ondertussen kan je de wortelen schillen en snij in fijne blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij ook in kleine blokjes. Snij de courgette in kleine blokjesPel de teentjes look.
- Wanneer het gehakt mooi rul is gebakken, doe er de blokjes wortel en paprika bij. Roer even en laat zo'n 4min mee stoven. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Doe er dan de courgette bij, pers er de teentjes look boven uit en doe er de tomatenpuree bij. Roer goed en laat dit een minuutje mee bakken. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en warme bouillon. Roer goed en laat dan zo'n 15min zachtjes sudderen (mag ook langer).
- Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Hou op het laatste een kopje van het kookwater apart. Zo kan je de saus smeuïger maken.
- Wanneer de saus zo'n 15min heeft gesudderd, voeg dan de mascarpone toe. Laat deze rustig smelten. Roer goed los. Proef van de saus en breng verder op smaak met peper en zout.Doe er dan de gekookte pasta bij en meng goed. Voeg nu eventueel wat van het kookvocht toe. Schep alles in een ovenschotel TIP! Tot hier kan je de schotel makkelijk de dag voordien al maken. Alles laten afkoelen en goed afgedekt bewaren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Strooi wat geraspte kaas over de schotel. Bak de ovenschotel voor zo'n 25 a 30min in de oven. Serveer dan