Pasta met tomaat-paprikasaus & gehaktballetjes, een ware smaaksensatie om op je volgende weekmenu te zetten. Mannekes … die saus … ik heb er even geen woorden voor. Of wel … te lekker! Een super makkelijke saus die niet veel werk vraagt en ook niet veel ingrediënten. Keep it simpel, dat is vaak het geheime ingrediënt. Paprika, kerstomaten, ui, look, enkele kruiden en kruidenkaas, meer heb je niet nodig voor de lekkerste saus “ever”. Combineer dat met spaghetti en super snelle gehaktballen die je zelf niet hoeft te rollen. Een fantastisch lekker en vooral eenvoudig recept dat je grotendeels op voorhand al kan maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met gehakt? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met tomaat-paprika saus & gehaktballetjes?
- Paprika
- Ui & look
- Kerstomaten
- Gerookt paprikapoeder & oregano
- Kruidenkaas
- Bouillon : kip of groente
- Worsten : dit mogen klassieke worsten zijn of kippenworsten. Dit mogen ook chipolata’s zijn.
- Spaghetti of andere pasta naar eigen keuze
Hoe maak je deze Pasta met tomaat-paprika saus & gehaktballetjes?
Beginnen doen we met het roosteren van de groenten. Snij hiervoor eerst de paprika’s (zonder pitjes) in ietwat kleinere stukjes. Alsook de ui, pel je en snij je in kleinere stukken. Leg de paprika, ui, kerstomaten (in z’n gehele) en teentjes look (ongepeld) op een beklede bakplaat. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en zout. Overgiet vervolgens met wat olijfolie. Hussel goed door mekaar en bak dan voor zo’n 25 a 30min in de oven. Tijdens het bakken, hussel je af en toe doorheen de groenten. De laatste 10min leg je de kruidenkaas tussen de groentjes.
Ondertussen kan je de gehaktballetjes bakken. Hiervoor verhit je een pan met wat olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten, dit zijn de gehaktballetjes. Dus duw ze niet kapot of plet ze niet. Bak deze mooi goudbruin rondom en gaar binnenin.
De groentjes zullen ondertussen wel mooi gebakken zijn. Schep deze met het sap in een blender. Haal er wel eerst de teentjes look uit en duw er het vruchtvlees uit. Giet er de bouillon bij en mix dan tot een gladde saus.
Kook vervolgens de pasta zoals vermeld op de verpakking. Op het laatste schep je een klein tasje van het kookvocht apart. Eenmaal gaar, giet de pasta af en doe alles terug in de kookpot. Overgiet met de saus en meng goed. Eventueel kan je nu wat van het kookvocht toevoegen om het allemaal wat smeuïger te maken. Als laatste voeg je de balletjes toe, meng nog even goed en serveer direct.
Pasta met tomaat-paprika saus & gehaktballetjes
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 grote ui
- 250 gr kerstomaten
- 4 teentjes look
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 150 gr kruidenkaas
- 150 ml bouillon (kip of groente) *
- 4 worsten **
- 400 gr spaghetti
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- We gaan beginnen met het roosteren van de groenten.Verwarm de oven voor op 195 graden. Beleg een ruime bakplaat met bakpapier. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleinere blokjes (hoeft niet super fijn te zijn) Pel de ui en hak in kleinere stukjesDoe de paprika, ui, kerstomaten (in z'n gehele) en teentjes look (ongepeld) op de beklede bakplaat. Kruid met het paprikapoeder, oregano, peper en zout. Overgiet met een royale scheut olijfolie. Hussel goed door mekaarZet voor zo'n 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groenten. Ze mogen wel ietwat kleuren maar niet zwart worden. De laatste 10min leg je de kruidenkaas tussen de groenten
- Terwijl de groenten bakken, kan je de snelle gehaktballetjes maken. Verhit een ruime pan en duw nu toefjes gehakt uit de worsten. Dit zijn de gehaktballetjes (niet zo perfect rond, wel lekker), dus plet ze niet of duw ze niet kapot. Bak ze mooi goudbruin en bruin binnenin.
- Ondertussen zullen de groentjes mooi gebakken zijn. Schep deze met al het sap in een blender. Haal er wel eerst de teentjes look uit en duw het vruchtvlees eruit. Giet er de bouillon bij en mix tot een gladde saus. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout maar normaal zou de smaak meteen goed moeten zitten. TIP! Je kan de saus makkelijk de dag voordien al maken
- Als laatste kook je de spaghetti gaar. Hou op het laatste nog een klein tasje van het kookvocht bij. Eenmaal gaar, giet af en doe dan de pasta terug in de kookpot. Giet er de saus bij en meng goed. Voeg eventueel ook wat van het kookvocht bij om het allemaal nog wat smeuïger te maken. Voeg de gehaktballetjes toe en serveer directSmakelijk