Een vraag die ik veel krijg, waar blijf jij toch al die inspiratie halen voor receptjes? Wel … ik heb een hele kast vol met kookmagazines (Libelle lekker, Delicious, Allerhande, …) waar ik af en toe eens in blader. Ik kan uren op Pinterest zitten snuisteren naar nieuwe ideetjes. Of voor dit recept heb ik gewoon mijn kasten, koelkast en diepvries eens opengetrokken. Zo ben ik tot dit heerlijke receptje van pasta met chipolata, paprika en zongedroogde tomaten gekomen. Ja, soms hoef je het echt niet ver te gaan zoeken hoor. Koken met wat je in huis hebt, kan soms tot heel verrassende en toppers leiden.
Met nog chipolata in de diepvries … een bokaal zongedroogde tomaten en geroosterde paprika in de kast … nog een half potje room en half pak verse spinazie van de vorige dag in de koelkast … passata en pasta iets wat standaard in mijn voorraadkast staat.
En yes, een nieuwe receptje was geboren 🙂
Die chipolata heb ik eerst laten ontdooien en om er dan steeds kleine toefjes/balletjes uit te duwen, eigenlijk super luie gehaktballetjes 🙂
Je kan natuurlijk ook gewoon gehaktballetjes gebruiken in dit recept. Of stukjes kip.
Voor die zalige smaakvolle saus, mixen we eerste wat zongedroogde tomaten en geroosterde paprika glad die we verder aanvullen met passata, kruiden en wat room. Een super snelle saus en ook super snel gerecht, deze pasta heb je in minder dan 30min op tafel staan en wordt gewoon een topper!
Ingrediënten
- 500gr pasta
- 8 chipolata worstjes
- 6 stukjes zongedroogde tomaat
- 2 geroosterde paprika’s (uit bokaal)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 200gr spinazie
- 500gr passata
- 1kl oregano (gedroogd)
- 1kl basilicum (gedroogd)
- 1tl suiker
- 100ml room
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel > geraspte kaas om af te werken
Bereidingswijze
>Doe de zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika in een blender en mix tot een gladde saus. Zet even opzij.
>Pel de ui en hak fijn.
>Pel het teentje look en hak fijn.
>Kook de pasta al dente
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Duw het vlees uit de worstjes, zodat je kleine gehaktballetjes krijgt.
Bak deze mooi goudbuin in de stoofpot.
Voeg dan de ui toe en fruit aan.
Voeg de fijngehakte look en spinazie toe, roer goed en laat mee bakken zodat de spinazie gaan slinken.
Eenmaal de spinazie geslonken is, voeg het mengsel van zongedroogde tomaatjes en paprika toe samen met de passata, oregano, basilicum, suiker en en wat peper en zout. Roer even en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Voeg op het laatste de room toe, roer goed en kruid de saus eventueel nog wat af met peper en zout. Is de saus nog iets te bitter, voeg nog wat suiker toe.
Voeg de gekookte pasta toe, meng goed en serveer direct.
Smakelijk !