Granola … onmisbaar ten huize Elien’s Cuisine en iets wat ik elke week (soms wel 2x per week) sowieso maak. Elke versie is wel weer dat tikkeltje anders dan de vorige, andere ingredienten, andere kruiden … je kan er zo hard mee variëren dat je het gewoon nooit beu geraakt. Deze granola repen met banaan is ook weer eens zo’n super handige en lekkere variatie. Eentje dat je makkelijk kan meenemen voor “on the go”.
“Geen tijd om te ontbijten” is dus echt geen excuus meer! Je maakt deze repen op zondag, snij ze in porties en je kan echt een paar dagen verder. Dus je hoeft echt niet vroeger op te staan voor je ontbijt 🙂 .
Niet enkel als ontbijt zijn deze super, maar ook als tussendoortje of als snack voor na het sporten.
Ingrediënten
- 135gr havermout
- 30gr kokospoeder
- 30gr pompoenpitten
- 30gr zonnebloempitten
- 75gr rozijnen
- 3el lijnzaad
- 1tl kaneel
- 2 bananen
- 1el kokosolie (gesmolten)
- 3el maple syrup (of agavesiroop of honing)
- Extra : bakvorm/cakevorm + bakpapier
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakvorm/cakevorm met bakpapier.
Doe de havermout, kokospoeder, pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen, lijnzaad en kaneel in een mengkom.
Plet de bananen en voeg toe aan de mengkom samen met de gesmolten kokosolie en maple syrup. Meng tot een plakkerig deeg.
Schep het deeg in de bakvorm, duw goed aan en strijk mooi glad met behulp van de achterkant van een lepel.
Bak zo’n 30 a 35min in de oven tot de koek mooi goudbruin is.
Haal uit de oven (de koek is nu nog heel zacht) en laat de koek volledig afkoelen en snij of breek dan in porties. Bewaar luchtdicht.
Smakelijk!