Waar zitten hier alle “cheese lovers”? Meer bepaald de liefhebbers voor Camembert want dan is deze pasta met Camembertsaus het gerechtje dat vandaag op je menu moet komen te staan! Een enorm gemakkelijk en snel te maken receptje waar je gewoon geen genoeg van zal krijgen. De saus bestaat enkel uit gestoofde prei, gesmolten Camembert en room. Serveren deed ik met krokante stukjes spek en wat gestoomde prei en broccoli.
Een receptje met geen hele resem aan ingrediënten en toch spat de smaak er van af dankzij de Camembert. Ik combineerde de pasta met gebakken spekjes maar je zou hier ook perfect gerookte zalm of gebakken kip kunnen bij serveren.

Hoe maken we deze pasta met Camembertsaus?
We gaan meteen beginnen met het maken van de Camembertsaus. Hiervoor hakken we eerst 2 preien fijn, ik had nog 2 extra preien voorzien die ik heb fijngesneden en heb gestoomd samen met broccoli. Stoof de fijngesneden prei aan in een stoofpot. Verwijder ondertussen de schil van de Camembert en snij in blokjes. Voeg deze blokjes toe aan de prei samen met de room en laat de kaas zachtjes smelten tot je een mooie gladde saus krijgt, laat even kort inkoken. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Ondertussen kan je de spekjes krokant bakken in een pan en de pasta gaar koken. Stoom eventueel de prei en de broccoli, of kook deze gaar in water. Hou eventueel zo’n 50ml van het kookvocht bij om bij de saus te doen.
Meng de pasta met de saus en serveer met de spekjes, gestoomde prei en broccoli.
TIP! Ik gebruikte gewone spaghetti in dit receptje, maar je zou ook gnocchi of ravioli kunnen gebruiken hiervoor.


Pasta met camembertsaus
Ingrediënten
- 2 preien (+ eventueel nog 1 a 2 extra)
- 250 gr Camembert
- 200 ml kookroom
- 1 citroen
- 250 gr gerookt spek (in fijne reepjes of blokjes)
- 400 gr spaghetti (of andere pastasoort )
- Olijfolie
- Peper en zout
- 1 broccoli optioneel
Instructies
- Begin met de preien te wassen en fijn te hakken. Ik gebruikte 2 preien in de saus en 2 preien sneed ik ook fijne reepjes en stoomde deze gaar met broccoliroosjes.Verwijder de schil van de Camembert zodat je enkel het smeuige overhebt, snij in blokjes
- Verhit een stoofpot met scheut olijfolie en stoof hierin de prei mooi glazig.Voeg vervolgens de blokjes Camembert toe samen met de room, breng zachtjes tot aan het kookpunt. Roer goed zodat de Camembert kan smelten. Je kan eventueel nog een half blokje bouillon toevoegen om de saus nog iets meer smaak te geven. Breng de saus nog verder op smaak met citroensap, peper en zout.
- Terwijl de saus rustig opstaat, kan je de spekjes bakken voor zo'n 5min tot deze lichtjes beginnen kleuren. Schep dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.Kook ook de pasta gaar. Bewaar zo'n 50 a 100ml van het kookvocht om eventueel bij de Camembertsaus te doen. Stoom eventueel nu ook de resterende prei en broccoli, of je kan deze ook gewoon koken in gezouten water.
- Meng de gekookte pasta met de Camembertsaus en voeg eventueel wat kookvocht toe.Serveer de pasta met spekjes en eventueel de gestoomde groentjes.Smakelijk