Bananenbrood met speculaas

Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.
Naar recept gaan

Wat doe je met te rijpe bananen in je fruitschaal? Vooral niet weggooien! Vries de stukjes in om er later een lekkere milkshake of smoothiebowl mee te maken. Verwerk ze in lekkere banaan-havermout pannenkoekjes, maak er fruitpap mee of wat dacht je van dit bananenbrood met speculaas. Een gezond receptje dat ideaal is om mee te ontbijten of als tussendoortje en ook nog eens super gemakkelijk om te maken. Dat willen we toch he! Dit bananenbrood is ook nog eens 100% vegan ofwel plantaardig.

We gaan geen speculaaskruiden gebruiken om de “speculaas smaak” in dit broodje te krijgen. We gaan echte speculaas gebruiken en ook nog eens speculaaspasta. Ja, dit bananenbroodje is echt om van te smullen. De koekjes zullen zorgen voor een crunchy toets en de speculaaspasta voor een smeuïg effect.

Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.

Hoe maken we dit bananenbrood met speculaas?

We beginnen met de droge ingrediënten te mengen namelijk speltbloem (of gewone bloem), baking soda en kaneel. Dit zet je even opzij.
Plet of pureer de bananen en doe in een mengkom. Hier voeg je (ongezoete) appelmoes aan toe samen agavesiroop, citroensap en vanille. Meng kort tot een gladde massa. Vervolgens doe je hierbij het bloem mengsel en meng nog even kort tot een mooi glad deeg. Verkruimel speculaas koekjes tot kleinere stukjes en voeg toe aan het deeg, meng nog even kort.

Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Giet de helft van het deeg in de vorm. Schep nu enkele koffielepels speculaaspasta en verdeel deze over het deeg in de vorm. Giet de rest van het deeg in de vorm en verdeel er opnieuw enkele koffielepels speculaaspasta over. Zet in de oven en bak het bananenbrood mooi goudbruin in de oven.

Eenmaal gebakken, check dit zeker met een satéprikker, laat het broodje eerst 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster. Bewaar het bananenbrood luchtdicht.

Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.
Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.

Bananenbrood met speculaas

Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 5

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 240 gr speltbloem (of klassieke bloem)
  • 4 gr baking soda
  • 1 el kaneel
  • 4 bananen (heel rijp)
  • 125 gr appelmoes (ongezoet)
  • 30 ml agavesiroop (of maple syrup)
  • 1 el citroensap
  • 1 el vanille
  • 6 a 7 speculaas koekes
  • speculaaspasta

Instructies
 

  • Begin met je cakevorm te bekleden met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef de bloem en voeg hier de baking soda en kaneel aan toe. Meng en zet even opzij.
    Verkruimel de speculaas tot kleinere stukjes
  • Plet of pureer de banaan en doe in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Voeg hier de appelmoes, agavesiroop, citroensap en vanille aan toe. Meng kort tot een mooie gladde massa.
    Doe hierbij het bloem mengsel en meng/mix kort tot een mooi glad deeg. Voeg als laatste de stukjes speculaas toe en meng nog even kort.
  • Schep de helft van het deeg in de cakevorm.
    Schep nu enkele koffielepels speculaaspasta en verdeel over het deeg in de bakvorm.
    Giet er het resterende deeg over, spreid goed uit. Schep opnieuw enkele koffielepels speculaaspasta en verdeel over het deeg.
    Bak het bananenbrood mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45min.
  • Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is, haal uit de oven en laat eerst 10min afkoelen in de bakvorm. Ontvorm dan en laat volledig afkoelen op een rooster.
    Bewaar luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bananen, bananenbrood, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, plantaardig, speculaas, speculaaspasta, vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.