Voila, ik heb mijn eerst werkweek overleefd na een maand verlof. De jetlag is nog steeds aanwezig dus uitgebreid koken, zit er momenteel nog niet in en dan komt dit heerlijk simpel gerechtje goed van pas.
Omdat het aspergeseizoen bijna op haar einde loopt, wilde ik het toch nog vlug verwerken in deze heerlijke pasta.
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr pappardelle of tagliatelle (of andere pasta)
- 200gr gerookte zalm
- 500gr asperges
- 2el ricotta
- 2el griekse yoghurt
- Hazelnoten (2 handjes)
- Peper en zout
- Citroensap
- Bieslook en peterselie (fijngesneden)
Bereidingswijze
Verhit een pan zonder vetstof en rooster hierin de hazelnoten.
Als je ongepelde gebruikt, verwijder dan na het roosteren het velletje.
Laat de noten even afkoelen en hak ze dan grof.
Schil de asperges met een dunschiller en breek het harde achterste van de asperge af. Gooi de schillen en het harde gedeelte niet weg !!
Doe de aspergeschillen en het harde gedeelte in een kookpot, vul deze met 1,5l water en breng aan de kook. Kook dit ongeveer 20min.
Haal de schillen en het harde gedeelte uit het kookvocht.
Snij de asperges in stukken van ongeveer 4cm en kook ze gaar in het kookvocht (ongeveer 10min).
Giet de asperges af als ze gaar zijn.
Terwijl de asperges koken, snij de zalm in reepjes en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Giet de pasta af maar hou een beetje van kookvocht bij.
Roer de ricotta en griekse yoghurt onder de pasta. Breng op smaak met een beetje citroensap, de kruiden en peper en zout.
Meng onder de pasta de aspergestukjes en de gerookte zalm.
Serveer meteen en werk af met de gehakte hazelnoten
Laat het smaken !!!