Klassieke dagelijkse kost deze ovenschotel met gehakt, puree, prei en appel … gewone dagelijkse kost is toch nog steeds het beste wat er is hè. Vandaag laten we de trendy za’atar, hummus en avocado even in de kast/koelkast. Vandaag zijn het “patatten met groenten en vlees”, ieders favoriet van groot en klein.
Onder die zalige laag puree vind je dus gebakken gehakt met prei, appeltjes en wat curry. Echt een klassieke combinatie die veel weg heeft van een hete bliksem. Dus haal dat boodschappenlijstje al maar boven en breng mee … patatjes, appelen, gehakt en prei. simpele ovenschotel scoor je gewoon bij iedereen.
Ingrediënten
- 800gr aardappelen
- 1 sjalot
- 2 preien
- 3 appelen
- 500gr gehakt
- 1el kerriepoeder
- Melk
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Begin met het maken van de puree.
Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
Giet af en pureer met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
Terwijl de aardappelen koken, kan je de onderste laag van de ovenschotel maken.
Pel de sjalot en hak fijn.
Was de preien en hak fijn (het groene mag je mee gebruiken).
Schil 2 appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Fruit hierin de sjalot eerst glazig, roer regelmatig.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Doe hierbij de fijngehakte prei, blokjes appel, de kerriepoeder, peper en zout. Meng goed en laat zo’n 5 mee bakken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe het gehakt mengsel op de bodem van een ovenschaal en bedek met de puree.
Snij de derde appel in dunne schijfjes en leg bovenop de puree.
Bak zo’n 15min in de oven.
Serveer direct!