Wentelteefjes met chai en blauwe bessen

Wentelteefjes met chai en blauwe bessen

Soms mag dat ontbijt toch wel eens wat meer zijn, jezelf op een extraatje trakteren! Een extraatje in het midden van de week, dat moet kunnen vind ik. Het hoeft echt niet per se Kerstmis, Pasen of je verjaardag te zijn om jezelf te trakteren op een deluxe ontbijtje. Een simpele weekdag of weekenddag verdient dat ook. Ik vind dat we vandaag allemaal deze wentelteefjes met chai en blauwe bessen verdienen.

Wentelteefjes met chai en blauwe bessen

En deze wentelteefjes zijn echt wel over the top! Niet zo maar wat wentelteefjes, wel wentelteefjes van briochebrood. Het mengsel waarin we de sneetjes brood even laten weken is op smaak gebracht met de typische chai kruiden. Geen saaie wentelteefjes of verloren brood zoals ze hier in de Kempen zeggen, wel een zalig smaakbommetje die je nog vaak op tafel gaat zetten zo zonder een echte reden te hebben 😉


Wentelteefjes met chai en blauwe bessen
Wentelteefjes met chai en blauwe bessen
Wentelteefjes met chai en blauwe bessen

En heb je nu nog wat van die compote van blauwe bessen over, dan kan je die de volgende dag nog serveren bij een stapeltje pannenkoeken of een fluffy dutch baby.

Dutch baby met blauwe bessen
Dutch baby met blauwe bessen

Ingrediënten compote van blauwe bessen

  • 500gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 50ml agavesiroop of honing
  • 1tl zeste van sinaasappel
  • 1tl zeste van citroen
  • 2el citroensap
  • 1/2tl kaneel

Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)

  • 4 dikke sneden briochebrood *
  • 4 eieren
  • 160ml kokosmelk (uit blik)
  • 2el honing
  • 2tl vanille essence
  • 1tl kaneel
  • 1/4tl kardemompoeder
  • 1/4tl gemberpoeder
  • Optioneel : snuifje nootmuskaat & snuifje kruidnagelpoeder
  • Margarine/boter

*Je kan ook 8 dunne sneden briochebrood gebruiken. Of vervang het briochebrood door sandwiches, croissants of gewoon brood.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de blauwe bessen compote.
Doe de blauwe bessen in een kookpotje samen met de honing/agavesiroop, zeste van sinaasappel, zeste van citroen, citroensap en kaneel. Breng zachtjes aan de kook en laat zo’n 10min sudderen zodat de blauwe bessen kunnen open poffen. Roer af en toe.
Tip > je kan dit eventueel nog een beetje binden met zo’n 2tl maizena maar dit hoeft niet.

Ondertussen kan je de wentelteefjes maken.
Neem een ruime kom en doe daarin de eieren, honing, kokosmelk, vanille essence en kruiden. Meng tot een glad mengsel.
Verhit een ruime pan met een klontje boter/Margarine.
Week de sneden brood even in het mengsel, leg in de pan en bak de wentelteefjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Serveer de wentelteefjes direct met de blauwe bessen compote.

Smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.