Semifreddo met nutella

Semifreddo met nutella

Als jullie de titel lezen van dit dessertje, hoef ik jullie dan nog te vertellen hoe zalig lekker dit is? Gewoon al het woord Nutella zien staan, zegt toch echt genoeg, nee? Het water loopt me gewoon terug in de mond als ik terugdenk aan deze semifreddo met Nutella. Het mag dan nog wel winter zijn, deze Italiaanse ijstaart smaakt zelf bij de meest ijskoude temperaturen buiten. 

Semifreddo met nutella

Een ijstaart … dan heb je een ijsmachine nodig? Nee, totaal niet dat is het handige aan semifreddo, je hebt geen ijsmachine nodig. Eigenlijk is het een soort van mousse dat je bevriest. Dus geen ijsmachine nodig en ook geen hele resem aan ingredienten. Met slechts 6 ingredienten creeer je dit heerlijke dessertje.

Semifreddo met nutella

Ingrediënten

  • 150gr nutella
  • 1 ei
  • 3 eigelen
  • 1tl vanille essence
  • 150gr suiker
  • 400ml room
  • 75gr hazelnoten
  • Extra > cakevorm + plasticfolie

Bereidingswijze

Vet de cakevorm in met wat olie en beleg de binnenkant met de plasticfolie, dit zal er voor zorgen dat je de semifreddo makkelijker zal kunnen ontvormen.

Doe de nutella in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje zodat de Nutella iets zachter wordt. Laat dit niet te warm worden.

Doe het ei, eigelen, suiker en vanill essence in een mengkom (van je keukenmanchine als je deze hebt). KLop licht, luchtig en schuimig voor zo’n 5min, dit mengsel dient te verdubbelen.

Klop de room op in een andere kom.

Meng de opgeklopte room voorzichtig en niet te lang met het ei-suiker mengsel.

Neem de beklede cakevorm en strooi (met behulp van lepel of vork) wat van de lopende nutella in de cakevorm (bodem en randen).
Giet de helft van het romig mengsel in de cakevorm, gevolgd door de helft van de nutella. Ga met een satestokje door het nutella-romig mengsel en roer even zodat de nutella wat verdeeld wordt. Giet de rest van het romig mengsel in de cakvorm gevolgd door de rest van de nutella. Ga weer met je satéstokjes door het mengsel.
Zet voor minstens 6h of langer in de diepvries.

Ondertussen kan je de hazelnoten nog roosteren.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de hazelnoten in een bakschaal en rooster ze zo’n 10min zodat ze zo’n mooi goudbruin zijn.
Laat volledig afkoelen en hak dan grof.
Als je ongepelde hazelnoten gebruikt, verwijder dan na het roosteren het velletje.

Voor het serveren, haal de semifreddo uit de dievpries laat zo’n 2min staan en haal met behulp van de plasticfolie de semifreddo uit de vorm.
Snij in stukken en serveer direct met de grof gehakte hazelnoten.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.