Blik achter de schermen … als ware foodie heb ik de nodige kookboeken en heb ook iets met kookmagazines. Elke maand haal ik de nodige boekjes in huis, haal daar wat inspiratie uit en dan gaan ze in mijn enorme Ikea kast waar ik ze per maand sorteer. Een verzameling van zo’n 6 jaar oud dus je verstaat dat die kast uitpuilt ondertussen :-). Zo af en toe wanneer de inspiratie het laat afweten, haal ik een stapeltje boekjes eruit en begin wat te bladeren. En zo ben ik op dit recept van zalm met noedels en citrusvinaigrette uit de Delicious gebotst.

Een receptje dat frisheid uitstraalde, het gaf mij meteen een zomers gevoel en dat kunnen we ondertussen wel gebruiken. Lekker fris met sinaasappel maar het heeft ook de nodige pittigheid met het pepertje. Ja, het was een schot in de roos dit licht receptje dat klaar is in minder dan 30min.


Ingrediënten (4 personen)
- 4 stukjes zalmfilet
- 300gr noedels
- 200gr prinsessenbonen
- 2el sojasaus
- 2el suiker
- 2 sjalotten
- 1tl gember (geraspt)
- 1/2 groene peper
- 100ml vers sinaasappelsap
- 1/2 tl zeste van sinaasappel
- 1/2tl zeste van limoen
- Olijfolie
- Optioneel > extra schijfjes sinaasappel om te serveren
Bereidingswijze
Meng de sojasaus met de suiker en leg hierin de stukjes zalm en laat even marineren.
Maak ondertussen de vinaigrette.
Snij de groene peper heel fijn.
Pel de sjalotten en hak heel fijn.
Meng de fijngehakte groene peper met de sjalotten, gember, sinaasappelsap, zeste van sinaasappel & limoen. Zet koel.
Kook de noedels gaar zoals op de verpakking en voeg de laatste 4 minuten de prinsessenbonen toe.
Giet af en spoel goed onder koud water.
Verhit ondertussen een pan met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de stukken zalm voor zo’n 5 a 6min aa beide kanten.
Serveer de noedels met de boontjes, de zalm en de vinaigrette.
Smakelijk !