Zalm met noedels en citrusvinaigrette

Zalm met noedels en citrusvinaigrette

Blik achter de schermen … als ware foodie heb ik de nodige kookboeken en heb ook iets met kookmagazines. Elke maand haal ik de nodige boekjes in huis, haal daar wat inspiratie uit en dan gaan ze in mijn enorme Ikea kast waar ik ze per maand sorteer. Een verzameling van zo’n 6 jaar oud dus je verstaat dat die kast uitpuilt ondertussen :-). Zo af en toe wanneer de inspiratie het laat afweten, haal ik een stapeltje boekjes eruit en begin wat te bladeren. En zo ben ik op dit recept van zalm met noedels en citrusvinaigrette uit de Delicious gebotst.

Zalm met noedels en citrusvinaigrette

Een receptje dat frisheid uitstraalde, het gaf mij meteen een zomers gevoel en dat kunnen we ondertussen wel gebruiken. Lekker fris met sinaasappel maar het heeft ook de nodige pittigheid met het pepertje. Ja, het was een schot in de roos dit licht receptje dat klaar is in minder dan 30min.

Zalm met noedels en citrusvinaigrette
Zalm met noedels en citrusvinaigrette

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukjes zalmfilet
  • 300gr noedels
  • 200gr prinsessenbonen
  • 2el sojasaus
  • 2el suiker
  • 2 sjalotten
  • 1tl gember (geraspt)
  • 1/2 groene peper
  • 100ml vers sinaasappelsap
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1/2tl zeste van limoen
  • Olijfolie
  • Optioneel > extra schijfjes sinaasappel om te serveren

Bereidingswijze

Meng de sojasaus met de suiker en leg hierin de stukjes zalm en laat even marineren.

Maak ondertussen de vinaigrette.
Snij de groene peper heel fijn.
Pel de sjalotten en hak heel fijn.
Meng de fijngehakte groene peper met de sjalotten, gember, sinaasappelsap, zeste van sinaasappel & limoen. Zet koel.

Kook de noedels gaar zoals op de verpakking en voeg de laatste 4 minuten de prinsessenbonen toe.
Giet af en spoel goed onder koud water.

Verhit ondertussen een pan met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de stukken zalm voor zo’n 5 a 6min aa beide kanten.

Serveer de noedels met de boontjes, de zalm en de vinaigrette.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.