Gemakkelijker dan dit gerechtje kan je het jezelf echt niet maken! Deze ovenschotel met croissants, kaas en ham is zo “easy peasy”, je hebt er amper werk aan en hoeft er amper moeite voor te doen … wie kan daar nu geen fan van zijn. De ovenschotel is ideaal om doordeweeks op tafel te zetten, waar je bijvoorbeeld de croissants van het weekend in kan verwerken. Of ook lekker origineel voor bij de Paasbrunch (of ontbijt).
Weet je wat het moeilijkste was van het recept? De benaming van hoe ik het recept zou noemen š
De croissants zijn belegd met kaas en ham dus creeer je een soort van croque Monsieur. De belegde croissants worden in een ovenschaal gelegd en overgoten met ei en dus creeer je een soort van frittata.
Zo veel mogelijke opties voor dit heerlijke easy peasy gerechtje! Oke, het is geen licht gerechtje maar zo af en toe kan dit zeker geen kwaad.
Ingrediƫnten (4 personen)
- 4 croissants
- 4 sneetjes ham
- 100gr geraspte gruyere (of andere kaas)
- 2 a 3el mosterd
- 5 eieren
- 350ml melk
- 200ml room
- 2el fijngehakte bieslook
- 2el fijngehakte peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met wat vetstof.
Snij de croissants ietwat open (niet helemaal), smeer elke croissant in met wat mosterd, beleg met een sneetje ham en wat geraspte kaas.
Klop de eieren los met de melk, room, bieslook, peterselie, peper en zout.
Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg hierin de croissant.
Bak voor zo’n 30 a 40 min in de oven tot het eimengsel stevig gebakken is.
Haal uit de oven en serveer direct.
Smakelijk !