8x gevulde eieren

8x gevulde eieren

Pasen komt om de hoek piepen en je bent misschien al ideetjes aan het verzamelen voor het bekende Paasontbijt of Paasbrunch. Eitjes mogen die dag zeker niet ontbreken … een omeletje, een gekookt eitje, een spiegelei. Klassiekers die altijd werken! Wat ook altijd werkt, zijn gevulde eitjes. Meestal mengen we dan de gekookte eigelen met wat mayonaise en vullen we daarmee het ei terug op. Super lekker, maar je kan daar nog veel origineler mee uit hoek komen en dat bewijzen deze 8X gevulde eieren

  1. Gevulde eieren met bietenmousse en zalm
  2. Roze gevulde eieren met curry
  3. Gevulde eieren met spek en blauwe kaas
  4. Paasei gevuld met yoghurt, frambozen en granola
  5. Ei gevuld met chai Crème Brûlée
  6. Paasei gevuld met witte chocolademousse en sinaasappel curd
  7. Gevulde eieren met panna cotta van erwten
  8. Eitjes gevuld met hammousse
8x gevulde eieren
8x gevulde eieren
8x gevulde eieren
8x gevulde eieren
8x gevulde eieren
8x gevulde eieren

8x gevulde eieren

Gevulde eieren met bietenmousse en zalm

8x gevulde eieren

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 eieren (hard gekookt & afgekoeld)
  • 1 gekookte rode biet
  • 1el fijngehakte sjalot
  • 2el fijngehakte zalm (+ extra om af te werken)
  • 1el fijngehakte dille
  • 1el mayonaise
  • 2el griekse yoghurt
  • 1/2tl citroensap
  • Peper en zout
  • 1/2 komkommer

Bereidingswijze

Pel de gekookte eieren en snij ze doormidden.
Haal voorzichtig het eigeel met een lepeltje of vorkje er uit en doe in een blender.
Voeg in blender ook de rode biet, sjalot, zalm, dille, mayonaise en yoghurt toe. Mix tot een gladde mousse. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Vul de eiwitten op met deze mousse. Het makkelijkste gaat dit met een spuitzak met spuitmondje. Werk af met nog wat extra zalm en fijngesneden komkommer.

Smakelijk!

8x gevulde eieren

Roze gevulde eieren met curry

8x gevulde eieren

Ingrediënten roze eieren (4 personen)

  • 1 pakje gekookte bieten (+/500gr)
  • 50ml rodewijnazijn
  • 2el suiker
  • 1tl zout
  • 6 gekookte eieren

Ingrediënten vulling

  • 3el griekse yoghurt
  • 1,5el mayonaise
  • 1,5tl kerrie
  • 1/2tl mosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voor de roze eieren.
Pel de gekookte eieren, snij ze doormidden en haal er voorzichtig de eigelen uit. De eigelen gaan we gebruiken voor de vulling, zet deze even opzij.
Mix de gekookte rode bieten met het sap, 50ml water, azijn, suiker en zout tot een glad papje. Haal door een zeef en vang het sap op.
Leg de eiwitten in dit sap voor 30min of langer. Des te langer, des te rozer.

Voor de vulling.
Plet de eigelen en meng met de yoghurt, mayonaise, kerrie, mosterd en wat peper en zout. Meng tot een gladde mousse.

Haal de roze eiwitten uit het sap, leg op een bord en vul ze op met de curry mousse.

Smakelijk!

8x gevulde eieren

Gevulde eieren met spek en blauwe kaas

8x gevulde eieren

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes spek
  • 6 eieren (hardgekookt)
  • 3el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1tl mosterd
  • 1kl bieslook (fijngehakt)
  • 1kl peterselie (fijngehakt)
  • 8 groene asperges
  • 50gr blauwe kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier
Leg hierop de plakjes spek.
Bak het spek mooi goudbruin voor zo’n 8min. Haal uit de oven, het spek zal krokant worden bij het afkoelen.

Pel de hargekookte eieren, snij doormidden en haal er voorzichtig de eigelen uit.
Prak de eigelen en meng met de yoghurt, mayonaise, mosterd, bieslook, peterselie, peper en zout. Meng tot een mooi glad mengsel.
Verkruimel 3 plakjes spek en meng deze onder het eimengsel.
Zet even opzij.

Paasei gevuld met yoghurt, frambozen en granola

8x gevulde eieren

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 (grote) chocolade paaseieren
  • 120gr frambozen (vers of diepvries)
  • 1el honing
  • granola (deze citroen-maanzaad granola past hier heerlijk bij)
  • Griekse yoghurt
  • Vers fruit

Bereidingswijze

Doe de frambozen in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur.
Laat zachtjes sudderen voor zo’n 5 a 6min tot een mooie compote.
Haal van het vuur en voeg de honing toe.
Laat volledig afkoelen.
Je kan de frambozen door een zeef halen om zo de pitjes te verwijderen maar dit hoeft niet.

Snij voozichtig de chocolade paaseieren open.
Vul ze op met wat griekse yoghurt en werk af met de frambozen compote, granola en vers fruit.
Serveer direct.

Smakelijk!

8x gevulde eieren

Ei gevuld met chai Crème brûlée

8x gevulde eieren

Ingrediënten (+/- 12 a 15 gevulde eitjes)

  • 375ml room
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kardemompeulen
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 5 (dunne) plakjes verse gember
  • 1 theezakje English Breakfast thee
  • 5 eigelen
  • 70gr suiker + 3el
  • 4 blaadjes gelatine
  • Extra : gasbrandertje
  • Extra : 12 a 15 lege eierschalen + eierdoos om te bewaren

Bereidingswijze

Doe de room in een kookpotje samen met de kaneelstokjes, kardemompeulen, plakjes gember, steranijs, kruidnagel en het theezakje. Breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken). Haal van het vuur en laat dit een paar uur trekken. Je kan dit ook al de avond voordien doen, zodat dit een hele nacht kan trekken.
*
Na het trekken, verwijder de kruiden en theezakje.
Zet de kookpot met de room terug op het vuur en breng weer zachtjes tot net onder het kookput.
Week de gelatineblaadjes
Ondertussen klop je de eidooiers samen met de suiker los.
Doe de helft van het warme room mengsel bij de losgeklopte eigelen en meng even. Giet dit mengsel terug in de kookpot bij de rest van de warme room.
Zet op een middelhoog vuurtje en roer goed tot dit een beetje begint in te dikken.
Haal van het vuur, wring de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het room mengsel. Roer goed.

Giet de chai vulling in de lege eierschalen en zet de gevulde eitjes in een lege eierdoos. Zet in de koelkast en laat zo’n 2h of langer opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren, strooi wat extra suiker over de taartjes en karameliseer met het gasbrandertje.
Serveer direct

8x gevulde eieren

Paasei gevuld met witte chocolademousse en sinaasappel curd

Witte chocolademousse met sinaasappel curd

Ingrediënten curd

  • 120ml sinaasappelsap (vers)
  • zeste van 1 sinaasappel
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 2 eierdooiers + 1 ei
  • suiker
  • 35gr boter/margarine (in blokjes)

Ingrediënten mousse

  • 250gr witte chocolade
  • 100ml + 240ml room
  • 4 eiwitten
  • Extra’s > chocolade paaseieren

Bereidingswijze

Begin met het maken van de curd en deze gaar je au-bain marie.
Neem een iets grotere pot, vul deze met water en breng aan de kook.
Als dit eenmaal kookt, zet het vuur zachter.
Neem een iets kleinere kookpot die kan steunen in de grotere pot met water.
Doe in de kookpot de suiker, sinaasappelsap, zeste van citroen en sinaasappel, sap van citroen en eieren.
Roer even los en zet dan in de pot met warm water.
Laat de curd nu rustig indikken terwijl je roert met een garde.
Eenmaal ingedikt haal van het vuur en voeg de blokjes boter toe.
Roer goed tot de boter is gesmolten en laat helemaal afkoelen.

Voor de chocolademousse.
Doe de chocolade en 100ml room in een kookpot en zet op een zacht vuurtje
zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer regelmatig.
Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat op kamertemperatuur komen.
*
Klop 240ml room stijf op
Klop ook apart de 4 eiwitten stijf op.
Meng voorzichtig het afgekoelde chocolade mengsel met de opgeklopte room.
Meng vooral niet te lang (anders gaat al de lucht er uit).
Voeg als laatste de opgeklopte eiwitten toe en meng terug kort en voorzichtig..
Laat de mousse opstijven in de koelkast, eenmaal opgesteven schep in een spuitzak.
Snij voorzichtig de hoedjes van de paaseieren en spuit de mousse in de paaseieren.
Handig is om ze in lege eierdozen te zetten.

Serveer met de curd.

Smakelijk!

Gevulde eieren met panna cotta van erwten

8x gevulde eieren

Ingrediënten

  • 100gr sjalot (fijngesneden)
  • 300gr erwten (diepvries)
  • 240ml kipbouillon
  • 240ml room
  • 120ml melk
  • 4,5 blaadjes gelatine
  • 100gr surimi
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 4el zure room
  • Peper en zout
  • 1 klontje boter
  • Extra : 12 a 15 lege eierschalen + eierdoos om te bewaren

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Smelt het kontje boter in een stoofpot.
Stoof hierin de fijngesneden sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
Voeg de diepvries erwten toe samen met de kipbouillon en breng aan de kook.
Kook tot de erwten gaar zijn (zo’n 5 a 6min).
Mix tot een gladde puree.
Zet terug op het vuur en voeg de room, melk, peper en zout toe. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
Haal van het vuur, wring de gelatine uit en voeg al roerend toe aan het erwtenpapje.
Schep de panna cotta in de lege eierschalen en laat minstens 2h of langer opstijven in de koelkast.

Om de Panna Cotta af te werken.
Snij de surimi in kleine blokjes.
Pel de hardgekookte eieren en hak heel fijn.
Meng de surimi met de geplette eieren.
Meng de zure room met wat peper en zout.

Werk de panna cotta af met het mengsel van surimi en ei en wat zure room.
Serveer direct

8x gevulde eieren

Eitjes gevuld met hammousse

8x gevulde eieren

Ingrediënten

  • 250gr hamblokjes
  • 2el roomkaas
  • 1/4 sjalot
  • 1/2tl mosterd
  • 50ml melk
  • Peper en zout
  • Extra : 12 a 15 lege eierschalen + eierdoos om te bewaren

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde massa.
Je dient wel een paar minuten te mixen alvorens je een gladde mousse krijgt.
Schep de mousse in een spuitzak en spuit in de lege eierschalen. Laat opstijven in de koelkast. Werk af met wat fijngesneden komkommer.

8x gevulde eieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.