Granola met citroen en maanzaad

Granola met citroen en maanzaad

Eerste week van de zomervakantie, meestal ook de leukste als ik terugdenk aan de tijd dat ik nog 2 maanden zomervakantie had (heel lang geleden). Bekomen van de examens, lekker relaxen en chillen, een marathon houden van mijn favoriete series … oh ja dat was een leven 😁. En dan vanaf de tweede week kwam meestal de verveling . Klinkt dit jullie bekend in de oren? Wel ik heb alvast een leuke activiteit om te doen als de verveling toeslaat, zelf granola maken! Niets zo lekker dan zelfgemaakte granola, zeg ik altijd! En ik heb al heel wat granola receptjes op de blog staan en met deze granola met citroen en maanzaad smijt ik er met veel plezier nog eentje bij.

Granola met citroen en maanzaad

Je kan nooit genoeg receptjes hebben van granola, is mijn motto! En deze versie met citroen en maanzaad is lekker fris, perfect voor de zomer.
En misschien nog een leuke zomer activiteit naast het bakken van de granola, is om elke dag een nieuwe lekkere originele smoothiebowl te creëren en afwerken met deze granola. Twee vliegen in 1 klap, je bent er even zoet mee en je hebt meteen een lekker gezond ontbijtje of tussendoortje. Op Pinterest vind je echt heel wat inspiratie voor te gekke smoothiebowls. Leef je uit zou ik zeggen 🤗

Granola met citroen en maanzaad
Granola met citroen en maanzaad

Serveertip > serveer deze granola met wat geroosterde nectarines en pruimen. Deze snij je in kwartjes, leg in een ovenschaal, giet hierover een beetje honing en rooster ongeveer 15min op 190 graden.

Granola met citroen en maanzaad

Ingrediënten

  • 250gr havermout
  • 90gr hazelnoten
  • 90gr amandelen
  • 2el maanzaad
  • 2el chiazaad
  • 2el zonnebloempitten
  • 20gr gepofte boekweit/quinoa of rijst
  • 1 (rijpe banaan)
  • 4el honing of agavesiroop
  • 2 citroenen
  • 80ml kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Meng de havermout, grof gehakte hazelnoten, amandelen, maanzaad, chiazaad, zonnebloempitten en gepofte boekweit. Zet even opzij.

Plet de rijpe banaan en meng met de honing, de zeste van 2 citroenen, sap van 1 citroen en de gesmolten kokosolie tot een papje.
Voeg dit papje toe aan de droge ingredienten. Meng goed.
Stort dit mengsel op de beklede bakplaat, spreid goed uit en bak de granola mooi goudbruin (ongeveer 25min) – hussel tijdens het bakken 1 a 2x door de granola.

Haal uit de oven, laat afkoelen en bewaar luchtdicht.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.