Eerste week van de zomervakantie, meestal ook de leukste als ik terugdenk aan de tijd dat ik nog 2 maanden zomervakantie had (heel lang geleden). Bekomen van de examens, lekker relaxen en chillen, een marathon houden van mijn favoriete series … oh ja dat was een leven 😁. En dan vanaf de tweede week kwam meestal de verveling . Klinkt dit jullie bekend in de oren? Wel ik heb alvast een leuke activiteit om te doen als de verveling toeslaat, zelf granola maken! Niets zo lekker dan zelfgemaakte granola, zeg ik altijd! En ik heb al heel wat granola receptjes op de blog staan en met deze granola met citroen en maanzaad smijt ik er met veel plezier nog eentje bij.
Je kan nooit genoeg receptjes hebben van granola, is mijn motto! En deze versie met citroen en maanzaad is lekker fris, perfect voor de zomer.
En misschien nog een leuke zomer activiteit naast het bakken van de granola, is om elke dag een nieuwe lekkere originele smoothiebowl te creëren en afwerken met deze granola. Twee vliegen in 1 klap, je bent er even zoet mee en je hebt meteen een lekker gezond ontbijtje of tussendoortje. Op Pinterest vind je echt heel wat inspiratie voor te gekke smoothiebowls. Leef je uit zou ik zeggen 🤗
Serveertip > serveer deze granola met wat geroosterde nectarines en pruimen. Deze snij je in kwartjes, leg in een ovenschaal, giet hierover een beetje honing en rooster ongeveer 15min op 190 graden.
Ingrediënten
- 250gr havermout
- 90gr hazelnoten
- 90gr amandelen
- 2el maanzaad
- 2el chiazaad
- 2el zonnebloempitten
- 20gr gepofte boekweit/quinoa of rijst
- 1 (rijpe banaan)
- 4el honing of agavesiroop
- 2 citroenen
- 80ml kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Meng de havermout, grof gehakte hazelnoten, amandelen, maanzaad, chiazaad, zonnebloempitten en gepofte boekweit. Zet even opzij.
Plet de rijpe banaan en meng met de honing, de zeste van 2 citroenen, sap van 1 citroen en de gesmolten kokosolie tot een papje.
Voeg dit papje toe aan de droge ingredienten. Meng goed.
Stort dit mengsel op de beklede bakplaat, spreid goed uit en bak de granola mooi goudbruin (ongeveer 25min) – hussel tijdens het bakken 1 a 2x door de granola.
Haal uit de oven, laat afkoelen en bewaar luchtdicht.
Smakelijk