Kip met perziken en feta

Kip met perziken en feta

En we zijn aan het zomer seizoen begonnen! Om eerlijk te zijn niet direct mijn meest favoriete seizoen qua temperatuur (vorig jaar was gewoon te warm) en binnenkort weer die verdomde wespen (en dan komt deze madam niet meer buiten). Dat gezegd zijnde, de zomer brengt wel veel lekkers met zich mee. Ik denk dan aan tomaten, courgettes, bessen, perziken, abrikozen, nectarines … en met dat zomers fruit hoef je niet enkel aan het bakken te gaan. In een hartig receptje matchen ze ook perfect zoals met dit recept van kip met perzik en feta.

Kip met perziken en feta

Een heerlijk zomers gerechtje, eentje waar je weinig werk aan hebt, bomvol smaak zit en waarvan groot als klein van zal smullen deze zomer.  Een receptje met de perfecte combi van de kip die een rokerig smaakje krijgt door de gerookte paprikapoeder, daarbij de zoete perziken en het zoute van de feta. 

Kip met perziken en feta
Kip met perziken en feta

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipsfilets of 8 kipdijfilets
  • 2tl gerookt paprikapoeder
  • 1 citroen (zeste + sap)
  • 1 ui
  • 1tl gember (geraspt)
  • 2 teentjes look
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • 100ml kipbouillon
  • 3 perziken
  • 1el honing
  • 250gr kerstomaten
  • 2el balsamico azijn
  • 5 a 6 basilicumblaadjes
  • 2el pistachenoten (grof gehakt)
  • feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Wrijf de kipfilets of kipdijfilets in met een beetje olijfolie, gerookt paprikapoeder, zeste van citroen, peper en zout.
Bak de kip mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveeer 5min (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Haal uit de pan.

Terwijl de kip aan het bakken is. Pel de ui en look en hak fijn.

Voeg eventueel terug een klein scheutje olijfolie toe in dezelfde pan.
Stoof hierin de ui mooi glazig, roer regelmatig zodat de ui niet aanbakt.
Voeg de fijngehakte look, oregano en gember toe en laat 1min meebakken. Voeg de bouillon toe samen met het sap van 1 citroen. Leg ook de kip terug in de pan en laat ongeveer 10 a 15min zachtjes garen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.

Snij de perziken in plakjes.
Als je stoofpot in de oven mag, leg dan de stukjes perzik tussen de kip in de stoofpot. En strooi hierover de honing.
Als je stoofpot niet in de oven mag, leg de kip en perziken dan in een ovenschaal samen met het vocht in de stoofpot.
Zet in de oven voor ongeveer 7 a 8min.

Ondertussen kan je de kerstomaten halveren en meng met de balsamicozijn en fijngehakte basilicumblaadjes.

Haal de stoofpot/ovenschaal uit de oven en werk het gerecht af met de kerstomaten, grof gehakte pistachenoten en een royale laag feta.

Serveer direct.
Serveertip > lekker met couscous of quinoa

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.