Biscuit met speculaas en aardbeien

Biscuit met speculaas en aardbeien

Speculaas in een dessert … wel dat is gewoon “de key” voor succes en voor yumminess! En yummie was deze biscuit met speculaas en aardbeien zeker en vast. Een ideaal taartje om de start van de zomervakantie te vieren of een leuke activiteit om tijdens de vakantie eens te maken met de kids. De cake ziet er misschien spectaculair uit, ik kan jullie zeggen dat het maken van deze cake echt kinderspel is. Je hoeft echt geen handige keukenprins(es) te zijn om dit klaar te spelen. 

Biscuit met speculaas en aardbeienBiscuit met speculaas en aardbeien

De basis van deze cake is natuurlijk de biscuit met speculaas. Je gaat hiervoor echte speculaas gebruiken en geen speculaaskruiden. En om het allemaal nog wat lekkerder te maken, komt er ook nog speculaaspasta in de cake.  En tussen de biscuits komt een laagje mascarpone met room en aardbeien. Dus geen resem aan ingrediënten en ook geen uren aan werk. Dus ik zou zeggen, draai die oven maar aan en doe die keukenschort om en bake bake bake! 

Biscuit met speculaas en aardbeien
Biscuit met speculaas en aardbeien
Biscuit met speculaas en aardbeien
Biscuit met speculaas en aardbeien

Tip > ik heb er een 4 lagen biscuit van gemaakt. Wil je dit zelf ook, dan dien je de ingredienten van de biscuit te verdubbelen. Ik heb dit wel in 2 beurten gebakken aangezien ik maar 2 springvormen van dezelfde grote heb.

Ingrediënten biscuit

  • 100gr speculaas
  • 200gr zelfrijzende bloem
  • 6 eieren
  • 170gr suiker
  • vanille essence
  • Extra : 1 of 2 springvormen

Ingrediënten vulling

  • 500gr mascarpone
  • 150ml room
  • 150gr poedersuiker
  • vanille essence
  • 500gr aardbeien

Bereidingswijze

Begin met het maken van de biscuit.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van de springvorm(en) met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Maal de speculaas fijn en meng met de bloem. Zet even opzij.

Doe de eieren, vanille essence en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop dit schuimig en luchtig voor ongeveer 7 a 8min.
Voeg dan het mengsel van bloem en speculaas toe en meng voorzichtig met een spatel zodat je geen klonters meer hebt. Het volume zal wat zakken door de zware bloem en speculaas.

Giet het deeg in de bakvorm of verdeel het deeg over de bakvormen.
Bak de biscuit ongeveer 30min in de oven tot hij mooi gaar is binnenin en bovenaan mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te ontvormen.
Tip > Je kan de biscuit(s) best 1 dag op voorhand al bakken dan kunnen deze tijdens de nacht wat uitharden.

Voor de mascarpone vulling.
Doe de mascarpone, room, vanille essence en poedersuiker in een mengkom en mix kort tot een gladde (toch stevige) crème.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in plakjes.

Voor de samenstelling :
* Heb je gewerkt met 1 grote bakvorm, snij de biscuit dan doormidden. Leg de onderkant op een bord en smeer royaal in met het mengsel van mascarpone en room en beleg met aardbeien. Leg de tweede helft van de biscuit hierop en werk bovenaan af met het mengsel van mascarpone en room en de aardbeien
* Heb je gewerkt met 2 bakvormen, snij de bovenkant van de biscuits dan wat bij zodat deze mooi egaal zijn.
Neem een eerste biscuit, leg op een bord en smeer royaal in met het mengsel van mascarpone en room en beleg met aardbeien. Leg hierop de tweede biscuit en werk bovenaan af met het mengsel van mascarpone en room en de aardbeien.

Werk eventueel nog af met wat verkruimelde speculaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.