Mocktail met rabarber

Mocktail met rabarber

Tijd om nog eens te proosten!
Ahja want het is vrijdag … 
De zomervakantie begint  …
En hopelijk met een goed rapport in de boekentas  …
Redenen genoeg dus om te proosten en om deze zomerse mocktail met rabarber te shaken!  Klinkt misschien niet alledaags, een mocktail met rabarber maar ik kan jullie vertellen dat hij heerlijk is!  En hoe wordt die rabarber dan in dit drankje verwerkt, vragen jullie je zelf zeker af nu 😁.

Mocktail met rabarber

Wel van de rabarber maken we in combinatie met suiker en water een siroop. De rabarber wordt tot moes gekookt en dan gemixt. Helemaal laten afkoelen en je hebt een rabarbersiroop.  Met die siroop kan je aan de slag om dit heerlijk zomers verfrissend drankje te maken. Je kan die siroop trouwens voor minstens 2 weken in de koelkast bewaren dus het ideale excuus om enkele feestjes te bouwen ;-).

Mocktail met rabarber
Mocktail met rabarber

Ingrediënten

  • 500gr rabarber (+ extra om te serveren)
  • 1l water
  • 800gr suiker
  • Optioneel : 50ml vlierbloesemsiroop
  • Tonic of bruiswater

*Je kan hiervoor een gewone tonic gebruiken of een tonic met vlierbloesem smaak

Bereidingswijze

Snij de rabarber in kleine blokjes en doe in een kookpot samen met het water, suiker en vlierbloesemsiroop als je deze gebruikt. Breng aan de kook en roer even zodat de suiker kan oplossen.
Laat 10 a 15min zachtjes koken zodat de rabarber zacht kan worden.
Als de rabarber zacht is, haal van het vuur en mix glad.
Laat volledig afkoelen en giet dan in een fles. Bewaar de siroop in de koelkast, de siroop kan tot 2 weken bewaard worden in de koelkast.

Voor de mocktail, doe ongeveer 3 a 4el siroop in een glas en vul aan met tonic of bruiswater. Maak de cocktail extra leuk door fijne slierten van rabarber of door 2 dunne stokken rabarber in het glas te zetten.

Cheers!

Mocktail met rabarber
Mocktail met rabarber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.