Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Zalig hartverwarmend comfort food met de nodige pit en smaak zonder een hele waslijst aan ingrediënten. Ideaal toch! En dit oosters stoofpotje met pompoenpuree is ook weer zo’n perfect meal prep receptje. Zo’n receptje om op een ijskoude zondagnamiddag gezellig in de keuken te duiken (voor heel even) en het jezelf lekker gemakkelijk maken tijdens de drukke werkweek. Meal prep Sunday, noem ik het 🙂

Veel werk of moeite hoef je eigenlijk echt niet te doen voor dit “comfy gerechtje”. Enkel een sjalot, look en rode chili snijden en voor de rest maar wat ingrediënten mengen. Het geheim van dit smaakvolle stoofpotje zit hem in het traag garen, dus “tijd” is het secret ingredient.
De pompoen voor de puree, gaan we niet schillen of koken. Een pompoen schillen vind ik persoonlijk één van de hatelijkste dingen die er bestaan in de keuken :-D. Dus dat gaan we niet doen, we gaan deze “kastaar” gewoon halveren, wat kruiden wat invetten en dan hup de oven in om rustig te garen. Meer hoef je niet te doen, dus kan je weer lekker cosy in de zetel onder een dekentje gaan vertoeven.

Oosters stoofpotje met pompoenpuree

TIPS :
– De pompoenpuree, ik gebruikte enkel maar pompoen. Je kan hier ook nog wat gekookte aardappelen aan toevoegen.
– Heb je een slowcooker dan kan je het stoofpotje ook perfect daarin maken.

Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Een lekker winters stoofpotje met Oosterse vibes & een smeuige pompoenpuree
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Stoofpotje

  • 1 kg stoofvlees
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 3 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 rode chili
  • 1,5 tl gember fijngeraspt
  • 500 ml bouillon (runderbouillon of kip)

Pompoenpuree

  • 1 butternut pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 100 gr ricotta
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Stoofpotje

  • Begin met het maken van de marinade.
    Verwijder de zaadjes van de chili peper & hak fijn.
    Meng de oestersaus, sojasaus, rode wijnazijn, fijngehakte chili peper en gember.
    Doe het stoofvlees in een mengkom en giet hierover de marinade. Meng goed en laat minstens 1h marineren.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot en stoof hierin de ui mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig.
    Voeg de look toe en laat zo'n minuutje bakken.
    Haal het stoofvlees uit de marinade en laat het vlees aan alle kanten even kort aanbruinen in de stoofpot.
    Voeg de marinade en bouillon toe. Roer even en laat zo'n 3h zachtjes sudderen.

Pompoenpuree

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Pel de sjalot en hak grof.
    Halveer de pompoen, verwijder de pitten en leg in een ovenschaal.
    Leg daarond de sjalot, het teentje look (hoef je niet te pellen of te hakken) en het takje tijm
    Overgiet met olijfolie en voeg een snuifje peper en zout toe.
    Bak de pompoen gaar in de oven voor zo'n +/- 50 a 60min (is afhankelijk van de grootte).
    TIP : als de pompoen of sjalot te bruin worden, dek dan af met wat aluminiumfolie.
  • Als de pompoen gaar is, haal uit de oven.
    Laat even ietwat afkoelen.
    Verwijder de schil van de pompoen en doe in blender samen met de gebakken sjalot.
    Duw het zachte vruchtvlees uit het teentje look en voeg ook toe aan de blender. Voeg ook wat van de olie uit de ovenschaal bij in de blender. Mix tot een gladde puree.
    Voeg de ricotta toe samen met wat peper en zout en mix nog even kort.
  • Serveer de pompoenpuree met het stoofpotje.
    Smakelijk!
Trefwoord comfort food, pompoen, Stoofpotje
Oosters stoofpotje met pompoenpuree
Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.