Rijsttaart met frambozen

Rijsttaart met frambozen

Als je de foto van deze rijsttaart met frambozen bekijkt, dan denk je “dat is een cheesecake in plaats van een rijsttaart”. Nee hoor, ik vergis me niet, dit is echt een rijsttaart met een iets andere “look” dan wat je gewoon bent. Een “look” die heel veel weg heeft van een “cheesecake”. Helemaal onderaan een laagje verkruimelde koekjes, daarop komt een romig laagje rijstpap en helemaal bovenaan een frambozen compote.

Een lekker simpel taartje, eentje waarmee je origineel kan uitpakken. Ahja, want iedereen aan tafel verwacht een klassieke rijstaart en dan kom je op de proppen met deze beauty. Dat is scoren hoor 😀

TIPS :
> Voor het maken van de rijstpap gebruikte ik kokosmelk, je kan hier ook gewone melk gebruiken of een mix van kokosmelk & gewone melk.
> Ik gebruikte frambozen maar hier kan je zelf volop mee gaan spelen. Je kan ook een mix van bessen gebruiken, of enkel blauwe bessen, bramen, mango (puree) …

Rijsttaart met frambozen
Rijsttaart met frambozen
Rijsttaart met frambozen

Ingrediënten

 • 150gr droge koekjes
 • 75gr boter/margarine (gesmolten
 • 700ml kokosmelk (blik)
 • 250gr risottorijst
 • 1,5tl zeste van limoen
 • 1el limoensap
 • 1tl vanille essence
 • 150gr + 1el suiker
 • 2+2 blaadjes gelatine
 • 250gr frambozen (vers of diepvries)
 • Extra : springvorm (+/- 20 a 22cm)

Bereidingswijze

Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
Bedek ook de zijkanten met bakpapier of plasticfolie.

Voor de bodem van de taart.
Maal de koekjes fijn en voeg de gesmolten boter/margarine toe. Meng goed.
Schep dit mengsel op de bodem van de springvorm, spreid uit en duw goed aan. Zet voor minstens 15min of langer in de koelkast om op te stijven.

Voor de rijstpudding.
Doe de kokosmelk in een kookpot en breng aan de kook, voeg dan de risottorijst toe en laat zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Week ondertussen 2 blaadjes gelatine.
Als de rijst mooi gaar is en al het vocht heeft opgenomen, haal van het vuur.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe samen met 150gr suiker, zeste van limoen, limoensap en vanille essence. Meng goed zodat de gelatine en suiker kunnen oplossen.
Laat 10min staan en schep dit mengsel over de opgesteven korst.
Zet voor minstens 4h of langer in de koelkast om op te stijven.

Voor de frambozen topping.
Week avast 2 blaadjes gelatine in koud water.
Doe de frambozen in een kookpotje samen met 1el suiker en zet op een zacht vuurtje. Laat zachtjes sudderen tot een compote. Roer af en toe.
Haal deze compote door een zeef en vang het vocht op. Wat er in de zeef overblijft, gaan we niet meer gebruiken.
Voeg aan het warme frambozensap de uitgeknepen geweekte blaadjes gelatine toe. Meng goed.
Belangrijk! Het frambozensap dient echt nog warm/heet te zijn om de blaadjes gelatine in op te lossen. Is dit niet het geval, verwarm dan eerst het sap terug even op (zonder gelatine), haal van het vuur en voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
Laat het sap even afkoelen en giet dan over de rijstpudding. Laat nog eens minstens 2h of langer opstijven.

Serveer de taart met wat extra frambozen

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.