Deze omelet met kruidig gehakt is weer eens een geniaal simpel idee van wie anders … Donna Hay natuurlijk! Mijn grote idool omwille van haar “fresh, fast & delicious” receptjes en door haar no nonsense “foodphotography” die mij echt wel ligt. En dit receptje is weer typisch iets voor Mrs Hay … super simpel, verse ingrediënten en zo lekker! De basis is gewoon een simpele omelet op smaak gebracht met lente-ui. Die omelet wordt belegd met lekker spicy gehakt en afgewerkt met verse groentjes (in dit geval komkommer). Zo simpel, zo’n leuk idee en een gerechtje waar zowel groot als klein van gaat smullen.
Tip > Als de kindjes mee-eten, dan zou ik misschien iets milder zijn met de chili.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 eieren
- 2 lente-uitjes
- 1 komkommer
- Optioneel : koriander, munt, pindanoten, limoen
- Peper en zout
- Olijfolie/Margarine/boter
Ingrediënten kruidig gehakt
- 500gr gehakt
- 1 rode chili
- 1tl verse gember (fijngeraspt)
- 1,5el bruine suiker
- 1,5el vissaus
- 2el limoensap
- Olijfolie/margarine/boter
Bereidingswijze
Voor het kruidig gehakt.
Verwijder de zaadjes van de chili en hak fijn.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie (of margarine/boter) en roer bak hierin de fijngesneden chili en gember voor ongeveer 5min (laat niet te bruin worden). Doe hierbij het gehakt en bak het gehakt rul. Voeg op het laatste de suiker, vissaus en limoensap toe. Meng goed en laat nog eens 3min bakken. Hou warm terwijl je de omeletten bakt.
Voor de omeletten, hak eerst de lente-uitjes fijn.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie (of margarine/boter).
Breek een ei in een kommetje, kruid met peper en zout en klop los.
Giet het losgeklopte ei in de warme pan, strooi hierover een beetje van de lente-uitjes en bak een mooie goudbruine omelet. Eenmaal mooi stevig gebakken, leg op een bord.
Doe hetzelfde met de resterende eieren zodat je 4 individuele omeletten hebt.
Snij nog even de komkommer in dunne reepjes
Leg de omeletten in een kommetje en lepel op de omelet wat van het gehaktmengsel.
Werk af met wat komkommer en eventueel wat blaadjes koriander, munt en wat grof gehakte pindanoten. Serveer met wat partjes limoen.
Smakelijk!