Kokoskoekjes met ananas

Kokoskoekjes met ananas

Deze kokoskoekjes met ananas zijn misschien niet “moedersmooiste” perfect gestylde koekjes, ik kan jullie wel garanderen dat ze waanzinnig lekker zijn! Een lekkere exotische combi van kokos en ananas verwerkt in een koekje. Van de ananas maken we eerst een heerlijke confituur en wees gerust, je hebt nog genoeg over om later op je boterhammetje te smeren. Heb je nu echt geen zin om zelf confituur te maken, no prob dan breng je toch gewoon eender welke confituur mee van de winkel!  

Kokoskoekjes met ananas

De koekjes op zich, vragen eigenlijk slechts 3 ingrediënten. Ja, dat lees je goed “3 ingrediënten” namelijk margarine, suiker en bloem. De kokos komt er als ware als een laagje rond met behulp van wat losgeklopt ei. 

Simpele koekjes dus zonder een hele resem aan ingrediënten, een leuk bakprojectje om met de kids te maken. En nadien gezellig smullen van die overheerlijke homemade koekjes!  

Kokoskoekjes met ananas

Ingrediënten koekjes (+/-20 koekjes)

  • 225gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 140gr suiker
  • 285gr patisseriebloem
  • vanille essence
  • 1 ei
  • 150gr kokosrasp

Ingrediënten ananasconfituur

  • 340gr (verse) ananas (geschild)
  • 170gr confituursuiker
  • zeste van limoen (heel fijn geraspt)

Bereidingswijze

Begin met het maken van de ananasconfituur. Deze moet je zeker een dag op voorhand maken om af te koelen en te laten opstijven.
Snij de ananas in kleine blokjes en doe in een kookpot samen met een scheutje water. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de ananas moes is. Je kan op het laatste de ananas nog even glad mixen met een mixer.
Haal de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe, roer goed , zet terug op het vuur en laat de confituur 3min doorkoken.
Haal van het vuur, voeg nu de fijngeraspte zeste van limoen toe, roer goed en giet de confituur in confituurpotten. Draai het deksel op de potten en draai de potten om (voorzichtig dit is heel warm). Laat volledig afkoelen en bewaar de confituur fris.

Voor de koekjes
Doe de zachte boter samen met de suiker en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg.
Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast en rol dan balletjes (ongeveer 20 stuks).

Verwarm de oven voor op 175 graden
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe het ei in een kommetje en kluts los met een scheutje water.
Neem nog een tweede kommetje en doe hierin de kokosrasp
Haal het balletje eerst door het losgeklopte ei en haal dan door de kokosrasp. Leg het deegballetje op de bakplaat. Doe hetzelfde met overige deegballetjes maar leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat want tijdens het bakken zullen ze uitspreiden. Dus je kan ze best in porties bakken (bewaar de deegballetjes ondertussen in de koelkast).
Duw in elk balletje met je duim of met een lepel een kuiltje, vul de kuiltjes met een beetje van de ananasjam. Doe de kuiltjes niet te vol.

Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven (ongeveer 18 a 20min)
Haal uit de oven (ze gaan nog heel bros zijn) en laat eerst even wat afkoelen zodat de koekjes kunnen uitharden. Leg dan voorzichtig op een rooster.

Bewaar de koekjes luchtdicht



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.