Taco party met deze heerlijk easy peasy taco’s met zalm en citrus salsa! Geen beter moment dan een vrijdagavond om een taco party te houden om het einde te vieren van de werkweek en het weekend meteen goed in te zetten! En taco’s dat staat symbool voor gezelligheid vind ik!
Met z’n allen een taco in de hand, ahja want bij een taco komt geen bestek kijken hoor. Lekker samen “smossen” ( = morsen) want een taco eten daar hoort wat “gemors” bij. Proper een taco opeten … nee dat gaat niet 😉
Het leuke aan taco’s is dat je er echte alle kanten mee op kan! Een taco versie met kip, gehakt, 100% veggie, kaas of deze versie met zalm.
En ik garandeer jullie, dit is echt “easy peasy”, klaar in minder dan 30min en toch super smaakvol! De zalm wordt in de oven bereid en krijgt een kruidig laagje eerst! Terwijl de zalm rustig in de oven staat, hoef je enkele de citrus salsa nog te maken en meer is het niet
Ingrediënten taco met zalm
- 700gr zalmfilet
- 1/2tl cayennepeper
- 1tl komijnpoeder
- 1l oregano (gedroogd)
- 1/2tl zout
- Olijfolie
- Taco’s/wraps
Ingrediënten citrus salsa
- 2 sinaasappels
- 1 avocado
- 1/2 jalapeno
- 1/2 rode ui
- Limoen
- Zout
- Koriander of peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Leg de zalmfilets in de ovenschaal, wrijf de zalm een beetje in met olijfolie.
Meng de kruiden (cayennepeper, komijn, oregano en zout) en wrijf hiermee de zalm in. Bak de zalm ongeveer 10min in de oven tot hij mooi gaar is (hangt af van de dikte van de zalm).
Terwijl de zalm in de oven staat, kan je de citrus salsa maken.
Snij de sinaasappel “a vif” (hier is een handig filmpje hoe je dit het beste kan doen).
Snij de avocado in blokjes.
Hak de ui en jalapeno fijn.
Meng voorzichtig de partjes sinaasappel met de blokjes avocado, ui, jalapeno, een beetje limoensap, snuifje zout en eventueel wat fijngehakte koriander of peterselie.
Verwarm de taco’s/wraps even.
Breek de zalm in kleinere stukjes.
Vul de taco’s/wraps met wat zalm en werk af met de citrus salsa
Smakelijk!