Macaroni met tomaat, pancetta en kaas

Een heerlijke zomerse Italiaanse versie van de bekende Mac and cheese. De klassieke kaassaus wordt vervangen door een snelle lichte ricottasaus met rode pesto, pancetta en tomaten. Lekker, simpel, snel klaar en meal prep proof

Mac and cheese ofwel macaroni met ham een kaas, een zalige klassieker dat gewoon altijd smaakt of het nu volop zomer is of tijdens een ijskoude winterse dag. Dit pasta recept smaakt nu eenmaal altijd. Iedereen is opgegroeid met de klassieke versie van gekookte pasta met een heerlijke kaassaus, stukjes ham en de “MUST” dat kaaskorstje. Ik deel vandaag met jullie een nieuwe versie namelijk macaroni met tomaat, pancetta en kaas.

Ook hier is pasta aanwezig natuurlijk. Geen gewone ham, wel pancetta.
De kaassaus is niet gemaakt volgende klassieke methode wel door ricotta te mixen met rode pesto en Parmezaanse kaas. Het kaaskorstje maakt plaats voor een zomerse tomaten topping.
Oh ja, geloof mij dit is smullen hoor! Groot als klein zullen hier van blijven smullen. Een receptje dat weer volop simpelheid en “easiness” uitstraalt en nog een belangrijke “meal prep proof”.

Een heerlijke zomerse Italiaanse versie van de bekende Mac and cheese. De klassieke kaassaus wordt vervangen door een snelle lichte ricottasaus met rode pesto, pancetta en tomaten. Lekker, simpel, snel klaar en meal prep proof

TIPS :
> Ik gebruikte pancetta in dit recept, je kan dit perfect vervangen door Ganda Ham, prosciutto, serrano …
> Geen rode pesto in huis maar wel groene pesto? Kan ook zonder probleem
> Je kan hier ook een 100% vegetarisch receptje van maken door de ham weg te laten
> Kan je geen genoeg krijgen van kaas, je kan onder de pasta ook nog nog blokjes of bolletjes mozzarella toevoegen. Extra cheesy 😉
> 100% Meal prep proof! Je kan de pasta al afkoken (bewaar wel wat van het kookvocht), de saus kan je al blenden en mengen onder de pasta. Voeg niet alle saus toe, bewaar nog wat tot het moment dat je de pasta gaat bakken. De saus zal namelijk in de pasta trekken en droog worden. Meng dan de saus met wat van het bewaarde kookvocht en voeg toe aan de pasta.
De tomaatjes bovenop zou ik pas snijden vlak voor het bakken.

Een heerlijke zomerse Italiaanse versie van de bekende Mac and cheese. De klassieke kaassaus wordt vervangen door een snelle lichte ricottasaus met rode pesto, pancetta en tomaten. Lekker, simpel, snel klaar en meal prep proof

Macaroni met tomaat, pancetta en kaas

Een heerlijke zomerse Italiaanse versie van de bekende Mac and cheese. De klassieke kaassaus wordt vervangen door een snelle lichte ricottasaus met rode pesto, pancetta en tomaten. Lekker, simpel, snel klaar en meal prep proof
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 gr macaroni
  • 500 gr ricotta
  • 100 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 gr rode pesto
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 gr Parmezaanse kaas + extra fijngeraspt
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 citroen sap
  • 12 sneetjes pancetta
  • 600 gr kerstomaten
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta al dente zoals vermeld op de verpakking
  • Maak ondertussen de saus.
    Doe de ricotta, bouillon, rode pesto, tomatenpuree, Parmezaanse kaas, oregano, rozemarijn, zeste van citroen, citroensap, peper en zout in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensap.
    Meng de saus onder de gekookte pasta.
    TIP > ga je dit receptje meal preppen, voeg niet alle saus toe maar bewaar tot wanneer je gaat afwerken + bewaar dan ook wat van het kookvocht van de pasta.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Schep de pasta in een ruime ovenschaal.
    Verdeel hierover de sneetjes pancetta en duw wat in de pasta.
    Halveer de kerstomaatjes en schik ze bovenop de macaroni.
    Kruid de tomaatjes met wat peper en zout (eventueel nog wat extra oregano en rozemarijn).
    Strooi hierover nog wat extra Parmezaanse kaas.
    Bak in de oven voor zo'n 20min tot de tomaatjes lichtjes beginnen te bruinen en zacht te worden.
    Haal uit de oven en serveer direct.
    Smakelijk!
Trefwoord doordeweeks recept, macaroni, meal preppen, pancetta, pasta, ricotta, snel klaar, snelle recepten, tomaten
Een heerlijke zomerse Italiaanse versie van de bekende Mac and cheese. De klassieke kaassaus wordt vervangen door een snelle lichte ricottasaus met rode pesto, pancetta en tomaten. Lekker, simpel, snel klaar en meal prep proof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.