Na mijn uitgebreide Paasbrunch en Paasdiner van gisteren, mag het vandaag iets lichter zijn dus daarom deze heerlijke frisse kruidige couscoussalade met kip en pompelmoes.
Ingrediënten (4 personen)
- 450gr couscous
- kippenbouillon (voor de couscous te bereiden)
- 4 kipfilets
- 150gr feta
- 2 roze pompelmoezen
- 1/2 citroen
- 1 sinaasappel
- handvol ongezouten pistachenoten
- Munt (handvol)
- 2 el Peterselie fijngehakt (vers of diepvries)
- 2 el Bieslook fijngehakt (vers of diepvries)
- Ras el Hanout (mespuntje)
- Kippenkruiden
- Honing
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pers een halve citroen en 1 sinaasappel uit.
Leg de 4 kipfilets in een ovenschotel en kruid met kippenkruiden. Doe een beetje honing over elke kipfilet.
Giet een beetje van het citroen-sinaasappelsap mee in de ovenschotel (hou nog een beetje van het sap over voor de couscous).
Bak de kip ongeveer 30 a 35min in de voorverwarmde oven. Draai na ongeveer 15min bakken de kipfilet om.
Snij ondertussen de pompelmoezen a vif.
Rooster de pistachenoten in een hete pan (zonder vetstof) voor ongeveer 5 a 7min. Schud regelmatig met de pan. Hak de noten iets kleiner.
Snij de feta in kleine blokjes.
Hak de munt fijn.
Bereid de couscous zoals op de verpakking maar vervang het water door kippenbouillon.
Roer de gare couscous los met een vork en voeg een beetje (ongeveer 2el) citroen-sinaasappelsap toe.
Voeg de fijngehakte peterselie, munt, bieslook en een mespuntje ras el hanout toe. Meng alles goed. Kruid eventueel nog een beetje af met zout.
Lepel op elk bord een portie couscous en werk af met enkele stukjes pompelmoespartjes, blokjes feta en gehakte pistachenoten. Serveer samen met de kipfilet.
Laat het smaken !!