We zijn nu een week na Pasen en onze snoepkast ligt vol met paaseitjes.
Meestal zijn deze pas op tegen Sinterklaas en dan begint opnieuw een periode van chocolade …
Vorig jaar zag ik een receptje op de Nederlanse Foodblog Laura’s Bakery
om paaseitjes te verwerken in koekjes … kortom paaseikoekjes 😉
Ik dacht toen meteen : als ik volgend jaar terug een berg eitjes heb dan ga ik deze koekjes maken.
En ik heb woord gehouden en ze waren GODDELIJK,
een paaseitjes op een zandkoekje dat kan alleen maar feest zijn.
Natuurlijk voor je lijn is het geen feest, maar zo 1x in de week moet toch kunnen.
En mijn motto is : Als je cheat, cheat dan voor de volle 200%
Ingrediënten (15 koekjes)
- 225gr boter
- 8gr vanillesuiker
- 125gr witte fijne kristalsuiker
- 1 eidooier
- 280gr patisseriebloem
- Snuifje zout
- Paaseitjes
Bereidingswijze
Doe de boter, vanillesuiker en witte suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix romig.
Voeg de eierdooier toe en meng dit even goed door.
Weeg in een aparte kom, de patisseriebloem af.
Doe hierbij het snuifje zout en meng even goed.
Voeg nu lepel per lepel de bloem toe aan het boter-suikermengsel. Meng dit goed.
Je kan dit met de hand kneden of laat je keukenmachine dit kneden (ik heb voor het laatste gekozen).
Stort het deeg op een vel huishoudfolie. Pak goed in en laat minstens 1h rusten in je koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.
Verdeel het deeg in 15 hoopjes en rol er ronde balletjes van.
Leg de balletjes op het bakpapier.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 15min.
Je zal zien dat de balletjes tijdens het bakken, platter worden.
Haal de koekjes uit de oven.
En laat iets afkoelen, niet helemaal zodat ze nog wat lauw zijn en duw een paaseitje in het midden van het koekje.
Laat volledig afkoelen. Als de koekjes te warm zijn dan smelt heel het paaseitje over het koekje.
Tip !! Kies voor paaseitjes met een vast vulling (bijvoorbeeld praline)