Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus, wat een klassieker maar o zo’n succesrecept bij een zomerse barbecue. Ik deel vandaag met jullie naar mijn mening de “lekkerste” en vooral “super makkelijke” receptje voor deze smaakvolle kipspiesjes. Dit gerechtje heeft hier al ontelbare keren op tafel gestaan en altijd succes gegarandeerd plus ook nog eens “meal prep proof”.

Wat is het geheim van deze “sticky” kipsatés? Dat zijn 2 elementen namelijk de marinade waarin de kip eerst een paar uur in mag marineren. Je kan dit dus al makkelijk een paar uur van te voren doen, des te langer des te meer smaak in de kip.
Het tweede geheim is de glazuur op basis van kokosmelk, honing en sojasaus. Hiermee wrijf je de satés in tijdens de laatste minuten van het bakken. Door de honing zal de kip lekker karameliseren.

En dan heb je nog de onmisbare pindasaus. Sommige zullen er misschien van gruwelen als ze pindakaas zien staan maar door de extraatjes die we toevoegen, gaat iedereen deze saus lusten. Geloof mij!

Kipsaté met pindasaus.
Het lekkerste en makkelijkste recept voor Kipsaté met pindasaus, een simpel barbecue recept dat snel klaar is. Gemarineerde kipsaté met een sticky glazuur en een zelfgemaakte pindasaus, ideaal voor een zomerse BBQ

TIPS:
> Geen zin in de pindasaus? Je kan eventueel wat yoghurt mengen met wat zoete chilisaus of klassieke chilisaus.
> Je kan de kipsatés ook makkelijk bereiden in de oven of in een grillpan

Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

Een heerlijke klassieker uit de Aziatische keuken die perfect past bij een zomerse barbecue
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipfilet

Marinade

  • 1 tl gember (fijngeraspt)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el kokosmelk (uit blik)
  • 2 el suiker
  • 1 el oestersaus (optioneel)

Glazuur

  • 6 el kokosmelk
  • 1,5 el honing
  • 1 kl sojasaus

Pindasaus

  • 150 ml kokosmelk (uit blik)
  • 60 gr pindakaas (lopende & 100% pindakaas)
  • 1 a 2 tl (rijst)azijn
  • 1 tl rode curry pasta of sambal
  • 2 tl honing
  • 2 tl sojasaus
  • 1/2 limoen

Instructies
 

Voor de pindasaus

  • Doe de kokosmelk, pindakaas, azijn, rode curry pasta/sambal, honing en sojasaus in een blender en mix tot een gladde saus.
    Proef en breng verder op smaak met het sap van een halve limoen.
    Wil je de saus nog iets pittiger, voeg nog wat extra rode curry pasta.
    Is de saus niet lopend genoeg, voeg dan een klein scheutje water toe.
    Bewaar de pindasaus in de koelkast

Voor de kipsatés

  • Begin met het maken van de marinade.
    Meng daarvoor alle ingrediënten in een ruime kom.
    Snij de kip in blokjes of reepjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed, dek af met plastic folie en zet voor minstens 1 a 2h in de koelkast.
  • Ondertussen kan je de glazuur maken
    Meng alle ingredienten en zet even opzij.
  • Steek de stukjes gemarineerde kip op de satéstokjes.
    Bak ze mooi goudbruin en gaar op de barbecue. Wrijf ze op het laatste in met de glazuur en bak nog eens 2min zodat de glazuur lichtjes begint te karameliseren.
    Serveer direct met de pindasaus
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, kip, kipsate, pindakaas
Kipsaté met pindasaus.
Het lekkerste en makkelijkste recept voor Kipsaté met pindasaus, een simpel barbecue recept dat snel klaar is. Gemarineerde kipsaté met een sticky glazuur en een zelfgemaakte pindasaus, ideaal voor een zomerse BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.