Aardappelspiesjes

Aardappelspiesjes - gekookte krieltjes op een stokje met spek of Mediterraanse kruiden en spek. Origineel, super makkelijk en lekker voor op de barbecue

Vergeet dit jaar de klassieke aardappelsalade voor bij de zomerse barbecue, dit jaar gaan we voor deze aardappelspiesjes. Super easy om te maken, origineel en zo lekker … wat wil je nu nog meer? Een receptje waarmee je weer zelf kan gaan variëren met extraatjes die je kan toevoegen. Ik deel vandaag mijn 2 favoriete versies die bij mij regelmatig op de bbq liggen namelijk met plakjes spek en eentje met Provençaalse kruiden en Parmezaanse kaas.

Heel belangrijk bij deze aardappelspiesjes, is dat je de aardappeltjes (ik koos voor krieltjes) eerst al even voorkookt. Anders zal het te lang duren eer de patatjes gaar zullen zijn. Daarna snij je ze in schijfjes, steek je ze op een stokje met eventueel wat plakjes spek en/of Provençaalse marinade met wat Parmezaanse kaas. En dan grillen ze maar.

Je kan deze aardappelspiesjes ook perfect meal preppen. De aardappeltjes kan je makkelijk een dag op voorhand al voorkoken en eventueel al op een stokje steken.

Aardappelspiesjes - gekookte krieltjes op een stokje met spek of Mediterraanse kruiden en spek. Origineel, super makkelijk en lekker voor op de barbecue

TIP :
> Je kan zelf nog extra’s gaan toevoegen op de spiesjes. Ik denk aan blokjes halloumi, wat heerlijk is als deze gegrild is. Of voeg extra groentjes toe zoals plakjes paprika, courgette, kerstomaatjes, groene asperges
> Je kan deze spiesjes ook bereiden in een grillpan of in de oven

Aardappelspiesjes - gekookte krieltjes op een stokje met spek of Mediterraanse kruiden en spek. Origineel, super makkelijk en lekker voor op de barbecue

Aardappelspiesjes

Deze aardappelspiesjes zijn het ideale bijgerecht bij een zomerse barbecue. Vergeet de klassieke aardappelsalade, vanaf nu ga je voor deze brochettes met stukjes aardappelen en eventueel wat extra plakjes spek of Provençaalse marinade met Parmezaanse kaas
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 700 gr krieltjes ongeschild
  • 6 a 8 spek (dunne plakjes)
  • 1 tl oregano
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 20 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • 1 kl citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de krieltjes zo'n 8 a 10min voor. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
    Giet af en laat ze afkoelen.
  • Voor de spiesjes met spek.
    Snij de lange plakjes spek in de helft.
    Meng 2el olijfolie met de oregano en een snuifje peper en zout.
    Halveer de grotere krieltjes.
    Rijg de krieltjes en spek afwisselend op de satéstokjes.
    Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.
  • Voor de spiesjes met Provençaalse kruiden.
    Meng zo'n 2 a 3el olijfolie met de Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, citroensap en snuifje peper en zout.
    Halveer de grotere krieltjes.
    Rijg de krieltjes op de satéstokjes.
    Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.
    Smakelijk !
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, buikspek, snelle recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.