Vergeet dit jaar de klassieke aardappelsalade voor bij de zomerse barbecue, dit jaar gaan we voor deze aardappelspiesjes. Super easy om te maken, origineel en zo lekker … wat wil je nu nog meer? Een receptje waarmee je weer zelf kan gaan variëren met extraatjes die je kan toevoegen. Ik deel vandaag mijn 2 favoriete versies die bij mij regelmatig op de bbq liggen namelijk met plakjes spek en eentje met Provençaalse kruiden en Parmezaanse kaas.
Heel belangrijk bij deze aardappelspiesjes, is dat je de aardappeltjes (ik koos voor krieltjes) eerst al even voorkookt. Anders zal het te lang duren eer de patatjes gaar zullen zijn. Daarna snij je ze in schijfjes, steek je ze op een stokje met eventueel wat plakjes spek en/of Provençaalse marinade met wat Parmezaanse kaas. En dan grillen ze maar.
Je kan deze aardappelspiesjes ook perfect meal preppen. De aardappeltjes kan je makkelijk een dag op voorhand al voorkoken en eventueel al op een stokje steken.

TIP :
> Je kan zelf nog extra’s gaan toevoegen op de spiesjes. Ik denk aan blokjes halloumi, wat heerlijk is als deze gegrild is. Of voeg extra groentjes toe zoals plakjes paprika, courgette, kerstomaatjes, groene asperges
> Je kan deze spiesjes ook bereiden in een grillpan of in de oven

Aardappelspiesjes
Equipment
- Satéstokjes
Ingrediënten
- 700 gr krieltjes ongeschild
- 6 a 8 spek (dunne plakjes)
- 1 tl oregano
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 20 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
- 1 kl citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Kook de krieltjes zo'n 8 a 10min voor. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
- Voor de spiesjes met spek.Snij de lange plakjes spek in de helft. Meng 2el olijfolie met de oregano en een snuifje peper en zout. Halveer de grotere krieltjes.Rijg de krieltjes en spek afwisselend op de satéstokjes.Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.
- Voor de spiesjes met Provençaalse kruiden.Meng zo'n 2 a 3el olijfolie met de Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, citroensap en snuifje peper en zout. Halveer de grotere krieltjes.Rijg de krieltjes op de satéstokjes.Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.Smakelijk !