Kipgehaktbrood met quinoa

kipgehaktbrood met quinoa

Makkelijk, op voorhand klaar te maken, voedzaam en gezond … het soort recepten waar ik van hou. Dit gehaktbrood met quinoa voldoet helemaal aan bovenstaande kenmerken. Ik ben iemand die van voorbereiding houdt. De gerechten die op maandag en dinsdag hier op tafel komen zijn meestal op zondag al voorbereid of klaargemaakt. Na een drukke werkdag hoef ik dan gewoon enkele sneetjes van dit gehaktbrood op te warmen, voetjes onder tafel en rustig uitbollen.

kipgehaktbrood met quinoa
Omdat dit gehaktbrood al quinoa en paprika bevat hoef je niet perse nog extra groenten of aardappelen klaar te maken, ik serveer er gewoon een salade bij.

Ingrediënten (4 personen)

  • 600gr kipgehakt
  • 250gr gekookte quinoa
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • een bosje peterselie
  • peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de quinoa ruim op voorhand zodat hij kan opdrogen. De quinoa dient echt droog te zijn, als deze te nat is dan zal het gehaktbrood te vochtig worden.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een cakevorm in met een beetje olie. Leg op de bodem van de vorm bakpapier.

Pel de ui en look en hak fijn.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.

Doe de ui, look, paprika en peterselie in een ruime mengkom. Doe hierbij het gehakt en de gekookte quinoa. Meng goed en kruid met peper en zout.
Schep dit mengsel in de ingevette cakevorm en druk goed aan.

Bak het gehaktbrood ongeveer 60min in de oven tot hij gaar is.
**
Haal het gare gehaktbrood uit de oven, en laat even afkoelen.
Snij de kanten los en ontvorm het vleesbrood.

Snij sneetjes van het gehaktbrood en serveer warm met simpele gekookte aardappelen of met een salade.

Smakelijk !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.