Avocado-Ei salade

avocado-ei salade

Ik ben altijd al verzot geweest op kip curry of eiersalade tussen een boterham of rijstkoek. Om eerlijk te zijn at ik meer “eiersalade met een boterham” dan een “boterham met eiersalade. Meestal was het potje leeg na 1x ervan te eten. Tot ik tot besef ben gekomen dat deze salades eigenlijk meer mayonaise bevatten dan ei of kip.

avocado-ei salade
Daarom maak ik zulke salades tegenwoordig liever zelf, dan heb ik zelf controle wat er allemaal ingaat. Mijn salades zijn bijna nooit op basis van mayonaise (soms eens 1el), ik gebruik meestal griekse yoghurt en sinds kort ook avocado.
Geloof mij … ei en avocado = goddelijke combinatie …. en dit heeft geleid tot een superlekkere en gezonde eiersalade die heerlijk is op of tussen een sneetje speltbrood of rijstkoek als lunch.

boterham met avocado-ei salade

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 3 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el yoghurt
  • citroensap
  • Chilipoeder
  • Zeezout

Bereidingswijze

Doe het vruchtvlees van de avocado in de blender samen met 1el yoghurt, enkele druppel citroensap, snuifje chilipoeder en zeezout. Mix glad tot een creme.

Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof.
Hak de lente-uitjes fijn.

Meng met een lepel de eieren en lente-uitjes met de avocadocreme. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout of citroensap.

Serveer op een sneetje brood of cracker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.