Kip “Hawaiian style”

Kip Hawaiian style

Als er bij een recept “Hawaiian style” staat dan weet je dat er ofwel kokos inzit ofwel ananas. Kokos zit in dit gerechtje zeker niet maar wel heerlijk sappige ananas. Ik had dit receptje gevonden op een Amerikaanse foodblog, de kip op de foto zag er zo lekker en sappig uit dat ik niet kon wachten om te proberen. Het heikel punt bij deze recepten is dat ik eerst alles dien om te rekenen van cups naar grammen. Daarmee ben ik soms langer bezig dan met de bereiding zelf. Elk ingrediënt heeft zijn eigen gewicht dus 1 cup bloem is niet hetzelfde als 1 cup suiker. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige conversie websites die per ingrediënt aangeven hoeveel gram je nodig hebt.

Kip Hawaiian style

Uiteindelijk zoals altijd sleutel ik zelf ook nog wat aan de hoeveelheden en de ingrediënten, blindelings een receptuur volgen dat is al lang verleden tijd. En soms werkt dat positief maar ook vaak levert dat “misbaksels” op.
Maar deze kip was een HIT … lekker malse stukjes kip met een zoete toets.

Ingrediënten kip (4 personen)

 • 4 kipfilets
 • 50gr maizena
 • 3 eieren
 • 1 rode paprika
 • 1/2 verse ananas of ananas uit blik
 • peper en zout
 • Olijfolie

Ingrediënten marinade

 • 200ml ananassap
 • 1 teentje look (fijngehakt)
 • 50ml sojasaus
 • 20gr honing
 • 1/2el maizena

Bereidingswijze

Begin met het maken van de marinade. Doe hiervoor alle ingredienten in een kom en meng goed. Zet even opzij.

Snij de ananas en rode paprika in stukjes.

Snij de kip in kleine stukjes en kruid met peper en zout.
Neem 2 diepe borden, doe in het eerste bord maizena en in het 2 bord de eieren. Kluts de eieren even.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal eerst alle stukjes kip door de maizena zodat elk stukje bebloemd is.
Verhit een ruime pan met een goede scheut olijfolie. Als de olie heet genoeg is, kan je de kip bakken. Daarvoor dip je eerste de stukjes bebloemde kip in het losgeklopte eimengsel en leg dan in de hete pan. Je kan dit best in porties bakken, als de pan te vol ligt dan plakken de stukjes aan elkaar.
Als de kip goudbruin is gebakken (hoeft nog niet gaar te zijn), leg dan in een ovenschaal.

Doe ook de stukjes ananas en rode paprika bij de kip en giet de helft van de marinade over de kip. Zet in de voorverwarmde oven.
Hussel na 15min voorzichtig even in de schaal. Als je ziet dat de marinade is opgenomen, giet dan nog een beetje van de marinade in de schaal.
Weer 15min later, hussel terug voorzichtig in de schaal. Als de marinade terug helemaal is opgenomen, giet de rest van de marinade erbij. Laat nog eens 15min bakken.

Na ongeveer 45min bakken is de kip klaar en is alle marinade opgenomen.
Serveer de kip bij gekookte rijst.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.