Kip met paprikasaus en gnocchi

Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.
Naar recept gaan

Smullen, smullen en nog eens smullen … dat is deze kip met paprikasaus en gnocchi. Een perfect receptje om op je weekmenu te zetten want deze is super snel en makkelijk om te maken. Bovendien kan je dit gerechtje ook grotendeels al op voorhand maken. Dus alleen maar win win win! Ook de afwas blijft vrij beperk. Ik heb namelijk mijn best gedaan om enkel een stoofpot, pan, snijplank, lepel en mes vuil te maken. Dus allemaal goede redenen om dit gerechtje uit te proberen.

De paprikasaus is echt om duimen en vingers van af te likken. En zo simpel en makkelijk! Ik heb zelf de paprika’s even geroosterd in de oven, je zou ook een bokaaltje geroosterde paprika’s kunnen kopen. Persoonlijk vind ik ze zelf roosteren iets lekkerder. Na het pellen ervan, gaan de stukjes paprika in een blender samen met wat mascarpone en tomatenpuree. Dit mixen we tot een romige saus en gaan we verder opwarmen in onze stoofpot. Deze paprika roomsaus kan je ook gaan gebruiken bij een pasta. Ze is super veelzijdig

Dan wil ik het ook nog even hebben over de gnocchi’s, die we natuurlik niet zelf gaan maken. Tenzij je natuurlijk hopen tijd hebt, dan kan je dat doen. Ik gebruik gewoon een pakje van de supermarkt, simpel en lekker. Ik heb het voorbije jaar al enkele keren verkondigd en ga het nu opnieuw doen. Kook nooit meer gnocchi, het resultaat is slijmerig en geen smaak. Ik doe ze gewoon zonder te garen, recht uit het pak in een pan met olijfolie en bak ze daar goudbruin. Echt waar, hemels zijn ze en ook super krokant. Probeer het éénmaal en ik beloof je, je zal ze nooit meer koken.

Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.

Hoe maken we deze Kip met paprikasaus en gnocchi?

We beginnen met het grillen van de paprika’s. Je zou ook een bokaaltje van de winkel kunnen gebruiken hiervoor maar vindt ze zelf grillen iets lekkerder. Leg de paprika’s in z’n geheel op een beklede bakplaat en zet ze zo dicht mogelijk onder de ovengrill. Grill ze tot de schil langs alle kanten zwart geblakerd is. Draai daarom de paprika’s tijdens het grillen een paar keer. Haal dan uit de oven, leg ze in een kom en dek af met aluminiumfolie of huishoudfolie. Of je zou ze ook in een afsluitbare diepvrieszak kunnen leggen. Laat ze zo even afkoelen en zo kan je ze makkelijk pellen.

Doe het vruchtvlees van de paprika (zonder de pitjes en zaadlijsten) in een blender samen met mascarpone, tomatenpuree, peper en zout. Mix tot een gladde crème. Zet even opzij.

Terwijl de paprika’s in de oven staan of aan het afkoelen zijn, kan je al wat snijwerk verrichten. Snij de kipfilets in kleine reepjes of blokjes. Pel ui en look en haf fijn.
Neem een stoofpot en verhit met een scheut olijfolie. Bak hierin eerst de stukjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten. Schep dan uit de pot, de kip hoeft nog niet gaar te zijn binnenin.

Fruit nu in dezelfde stoofpot de ui mooi glazig. Voeg eventueel nog een wat olijfolie eerst toe. Bak de ui voor zo’n 4min. Voeg er vervolgens de look en gerookt paprikapoeder aan toe en laat een minuutje mee bakken. Giet er de paprikasaus bij samen met het bouillonblokje, water en ook de kip mag er terug bij. Laat nu zo’n 10min goed doorwarmen/zachtjes sudderen.

Terwijl kan je de gnocchi’s gaan bakken. Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie. Wees niet te zuinig met de olijfolie aangezien de gnocchi’ enorm veel olie kunnen opnemen. Bak ze mooi goudbruin en krokant in de pan. Hussel er regelmatig even door. Reken toch op zo’n 10min. Als ze gebakken zijn, meng je snel met de saus en kip en serveer direct.

Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.
Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.

Kip met paprikasaus en gnocchi

Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 rode paprika's (*)
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr tomtatenpuree
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 600 gr gnocchi
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met het grillen van de paprika's. Zet je ovengrill aan
    Leg de paprika's in z'n geheel op een beklede bakplaat. Zet ze in de oven helemaal bovenaan zodat ze dicht bij de grill staan. Grill ze tot ze het vel zwart geblakerd is langs alle kanten. Draai ze daarom regelmatig.
    Als het vel mooi zwart geblakerd is, haal uit de oven. Leg ze in een kom en dek de kom goed af met aluminiumfolie of vershoudfolie. Of je kan ze ook in een diepvrieszak steken en afsluiten. Laat ze zo een kwartiertje liggen en je kan ze nu makkelijk pellen.
    Doe het vruchtvlees in een blender samen met de mascarpone, tomatenpuree, peper en zout. Mix tot een gladde saus.
  • Terwijl de paprika's in de oven staan of aan het afkoelen zijn. Kan je al wat snijwerk verrichten.
    Snij de kipfilets in kleine blokjes of reepjes.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten. Schep vervolgens uit de pan. De kip dient nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
    Voeg nu eventueel nog een scheutje olijfolie toe aan dezelfde stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken. Stoof hierin de ui mooi glazig aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er vervolgens de look en gerookt paprikapoeder bij. Laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de paprikaroomsaus bij samen met het bouillonblokjes en zo'n 100ml water. Roer goed los. Doe er de blokjes kip bij en laat zo'n 10min zachtjes doorwarmen.
    TIP! Tot hier kan je het receptje makkelijk een dag op voorhand meal preppen. Je hoeft dan enkel de paprikasaus met de kip terug op te warmen. Je zal ook nog wat extra water of room moeten toevoegen om de saus iets lopender te maken.
  • Ondertussen kan je de gnocchi's gaan bakken.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie op middelhoog vuur. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's de olie snel zullen opzuigen. Bak de gnocchi's mooi goudbruin en krokant, reken toch op zo'n 10min. Hussel er regelmatig even door.
    Zijn ze lekker krokant en goudbruin. Meng dan vluchtig met de saus en serveer direct.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook een bokaaltje met gegrilde paprika’s kopen
 
Trefwoord doordeweeks recept, gnocchi, kip, mascarpone, meal preppen, op voorhand maken, paprika, paprikasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.