Kip met Haloumi a la Donna Hay

kip met halloumi a la donna hay-1

Hoe vaak ik al bij Fnac bij de boeken van Donna Hay heb gestaan, is ondertussen ontelbaar geworden. Haar boeken en recepten hebben mij altijd al aangesproken. De foto’s van haar gerechten zien er allemaal zo smakelijk uit, je kan niet beslissen welk recept eerst te uit te proberen. En toch, heb ik nog geen enkel boek van haar in mijn collectie. Reden is waarschijnlijk dat haar boeken iets duurder zijn en vooral heel groot! Ze zouden natuurlijk ook kunnen dienen als pronkstuk op mijn salontafel 🙂

Toen ik overlaatst in de bibliotheek was, kon ik het niet laten om langs de kookboeken te passeren… En daar stonden ze … de 3 kookboeken van de populaire Australische die ik altijd bij Fnac in mijn handen heb … Deze kon ik onmogelijk laten staan dus lenen maar!

Dit gerechtje met kip en halloumi is een van de receptjes uit haar boek “seizoenskookboek”. Je kan deze lekkere satés serveren als hapje of met wat sla en wrap.

kip met halloumi a la donna hay-1
Shoptip halloumi > deze kan je vinden bij Colruyt, Delhaize en Albert Heijn

kip met halloumi a la donna hay-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 500gr halloumi
  • 1 teentje look
  • 2 citroenen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleinere stukjes en de halloumi in blokjes van ongeveer 1,5 a 2cm.
Doe de blokjes kip en halloumi in een kom.
Voeg 2el olijfolie, de zeste van 1 citroen toe en 60ml citroensap toe.
Kruid met peper en zout. Meng alles voorzichtig. Dek de kom af en laat 30min marineren in de koelkast.

Rijg de gemarineerde stukjes kip en halloumi op een satestokje. Ik heb steeds 2 blokjes halloumi en 2 blokjes kip gebruikt.

Verhit een grillpan of gewone pan (of eventueel de BBQ)
Bak de sates tot de kip gaar is.

Serveer de sates als hapje of met sla en een wrap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.