Soms weet ik echt niet wat ik moet klaarmaken en meestal komen dan de meest ingenieuze gerechten … Vlak voor we op onze USA trip vertrokken, wilde ik niet meer uitgebreid of lang koken dus heb ik wat ingrediënten bij elkaar gesmeten in een quiche. En weet je, hij smaakte heerlijk en was zo makkelijk om te maken.
Ik heb in deze quiche, een nieuwe kruidenkaas van Philadelphia gebruikt nl. Sensations met Provençaalse kruiden.
In dit gamma heeft Philadelphia ook nog een versie “Natuur” of “Groene & Zwarte Olijven”.
Ingrediënten (12 mini-muffins)
- 5 eieren
- 100ml melk (ik heb magere melk gebruikt)
- 140gr Kruidenkaas (ik heb Philadelphia Sensations Provençaalse kruiden gebruikt)
- 150gr tonijn uit blik
- 150gr snijbonen (ik heb snijbonen uit de diepvries gebruikt en laten ontdooien)
- Filodeeg (enkele vellen)
- Peper en zout
Extra > muffinvormpjes
Bereidingswijze
Indien je (zoals ik) voor snijbonen uit de diepvries kiest, haal deze dan op tijd uit de diepvries en laat deze volledig ontdooien. Dep deze goed droog.
Laat de tonijn goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij het filodeeg in kleinere vierkantjes en gebruik 2 vellen per muffinvormpje. Duw de vellen filodeeg voorzichtig in de vormpjes.

Kluts de eieren in een mengkom. Voeg hierbij de kruidenkaas en de melk en meng goed. Kruid met peper en zout.
Lepel in elk vormpje een beetje van de drooggedepte snijbonen en tonijn.

Verdeel dan het mengsel van ei en kruidenkaas over de muffinvormpjes.
Zet in de oven en bak ongeveer 15 a 20min. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.
Laat even afkoelen en haal dan uit de vormpjes. Je kan de muffins zowel warm, lauw of koud serveren.
Laat het smaken !