Abrikozenconfituur

abrikozenconfituur

Elke maandag krijg ik per post de reclameblaadjes van AH en Colruyt, dat is altijd leuke lectuur tijdens mijn lunchpauze. Ik probeer altijd wel rekening te houden met de promoties en kortingen, en vorige week stonden bij beide supermarkten de abrikozen in promotie. Aangezien ik hier al een heleboel lege confituurpotjes heb verzameld, leek het me het ideale moment om confituur te maken.

abrikozenconfituur
Als ik confituur maak, zit ik altijd met het dilemma van welke confituursuiker te gebruiken. Er zijn tegenwoordig suikers op de markt waarvan je minder hoeft te gebruiken maar persoonlijk vind ik dat dit de smaak beïnvloedt, dus kies ik liever voor een gewone confituursuiker waarvan je wat meer moet gebruiken maar met een veel betere smaak.
Deze keer heb ik de confituursuiker van “Van Gils” gebruikt (te koop bij Albert Heijn).
Je kan natuurlijk ook een andere merk gebruiken.

abrikozenconfituur

Ingrediënten (voor 6 confituurpotjes)

  • 1250gr abrikozen
  • 500gr confituursuiker (Van Gilse confituursuiker)
  • 1 citroen

Extra > 6 confituurpotjes met schroefdeksel

Bereidingswijze

Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij in grove blokjes.

Doe de blokjes abrikozen in een ruime kookpot met een bodempje water. Breng aan de kook.
Laat de abrikozen ongeveer 10min zachtjes sudderen tot ze bijna moes zijn maar toch nog enkele stukjes inzitten. Hou je niet van stukjes, laat het nog wat langer sudderen. Roer wel regelmatig in de pot om aanbranding te voorkomen.

abrikozenconfituur

Pers ondertussen 1 citroen uit, en voeg dit bij de abrikozenmoes.

Voeg de confituursuiker toe, roer goed en laat 1 min doorkoken.

abrikozenconfituur

Verdeel de confituur over de confituurpotjes, draai het deksel erop (pas op! potjes zijn heet) en draai de potjes om. Laat afkoelen.

abrikozenconfituur

Bewaar op een koele plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.