Kip in bladerdeeg

Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus. Simpel, snel klaar, eenvoudig en super lekker!
Naar recept gaan

Gewoon “HEER-LIJK” … meer woorden ga ik niet vuil maken bij de beschrijving van deze kip in bladerdeeg. Een makkelijk receptje dat je zowel kan maken als doordeweekse maaltijd of als het iets meer feestelijker mag zijn. Met Pasen dat voor de deur staat is dit een toppertje om mee te scoren. Een gerecht waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en toch zit er in die kipfilet zo veel smaak. Alvorens we de kip kan verpakken in bladerdeeg, beleggen we deze nog met met wat mozzarella en gedroogde ham. Vervolgens wikkelen we er wat gedroogde ham rond en dan gaat alles in het bladerdeeg jasje.

Wat serveer je hier nu het beste bij? Keep it simple zou ik zeggen. Qua aardappelbereiding zou ik kiezen voor kroketten want daar is toch ook iedereen fan van. Qua groenten kan je voor de eerste asperges kiezen, gewoon even koken en bakken in de pan. Of je zou ook kunnen kiezen voor gestoofde worteltjes. Er hoort natuurlijk ook een sausje bij. Ik heb hierbij een heel simpele Boursin saus gemaakt. Die is klaar in minder dan 5min met slechts 3 ingrediënten

Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus. Simpel, snel klaar, eenvoudig en super lekker!

Hoe maken we deze kip in bladerdeeg?

Begin met 4 plakjes gedroogde ham naast elkaar en een beetje overlappend naast elkaar te leggen. Leg hierop een kipfilet en kruid deze een beetje met peper en zout. Leg op kipfilet plakjes mozzarella en enkele stukjes zongedroogde tomaten. Vouw de ham rondom de kipfilet. Je zal het misschien niet helemaal rondom dicht krijgen maar dat hoeft ook niet. Doe hetzelfde met de plakjes ham en kipfilets.

Rol het bladerdeeg open. Laat het bijgeleverde bakpapier onder het bladerdeeg liggen terwijl je het deeg belegd en oprolt. Zo zal je de rol makkelijker op de bakplaat krijgen.
Leg de kipfilets in de lengte naast elkaar op het bladerdeeg en rol op tot een worst of een strudel. Vouw of knijp beide uiteinden goed dicht. Leg met behulp van het bakpapier de rol op de bakplaat. Laat ook nu de rol op het papier liggen.
Wrijf de rol in met losgeklopt ei en maak enkele inkepingen in het deeg met een scherp mes. Bak de bladerdeeg rol mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 35 a 40min.

TIP! Ik maakte dus één lange rol van de kip en bladerdeeg. Je zou ook elke kipfilet individueel kunnen inpakken in het deeg. Reken dan 4 kipfilets ipv 3. Voor de grote rol, heb ik slechts 3 (grote) kipfilets gebruikt omdat het vrij goed vult.

Serveer met Boursin saus. Hiervoor smelt je Boursin (smaak Knoflook en fijne kruiden) samen met wat melk en citroensap. Eenmaal gesmolten en warm serveer direct.

Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus. Simpel, snel klaar, eenvoudig en super lekker!
Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus. Simpel, snel klaar, eenvoudig en super lekker!

Kip in bladerdeeg

Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. Dit eenvoudige receptje is ook ideaal wanneer je voor een iets grotere groep dient te koken. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bol mozzarella
  • 12 plakjes gedroogde ham
  • 12 stukjes zongedroogde tomoaten (kies voor de semi zongedroogde)
  • 3 kipfilets
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Boursin saus

  • 1 pakje Boursin knoflook en fijne kruiden (=150gr)
  • 100 ml melk
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg 4 plakjes gedroogde ham ietwat overlappend naast elkaar. Leg hierop een kipfilet. Kruid een beetje met peper en zout (overdrijf niet).
    Beleg de kipfilet met enkele zongedroogde tomaten en plakjes mozzarella. Vouw de ham rondom de kipfilet. Het is niet erg dat deze niet helemaal kunnen sluiten.
    Doe hetzelfde met de resterende kipfilets.
  • Rol het bladerdeeg open. Gooi het bijgeleverde bakpapier niet weg. Laat het bladerdeeg op het bakpapier liggen terwijl je deze belegd en oprolt. Zo zal je deze rol makkelijker op de bakplaat kunnen leggen.
    Leg de kipfilets in de lengte naast elkaar op het bladerdeeg. Rol dan samen met het bladerdeeg op tot een worst. Duw de uiteinden dicht.
    Leg de worst met behulp van het bakpapier op een bakplaat.
    Smeer de bladerdeeg worst in wat losgeklopt ei. Als laatste maak je enkele inkepingen in het deeg met een scherp mes.
    Zet in de oven en bak zo'n 35 a 40min in de oven.
    Haal dan uit de oven, snij in plakjes en serveer direct.
    Serveertip ! Super lekker met kroketjes en Boursin saus (zie hieronder)

Boursin saus

  • Doe de boursin samen met de melk en citroensap in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Laat de Boursin zachtjes smelten en roer goed los.
    Serveer bij de plakjes kip in bladerdeeg
Trefwoord bladerdeeg, gedroogde ham, kip, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.