Kabeljauw uit de oven met chorizo en kikkererwten

Kabeljauw uit de oven met chorizo en kikkererwten

Aan alle mooie liedjes komt een einde en zo ook aan onze korte deugddoende vakantie in Palma de Mallorca. Nu back to reality, back to work en back to my kitchen! En dat laatste vind ik totaal niet erg hoor. Alhoewel ik toch genoten heb van de dagen dat ik eens niet hoefde te koken of te bedenken wat op tafel moest komen. Het heeft me weer heel veel ideeen en inspiratie gegeven. Dit gerechtje, kabeljauw uit de oven met chorizo en kikkererwten , is er zo eentje en stond vorige week een paar uur nadat we geland waren op Belgische bodem al in de oven. Nog wat Spaanse invloeden door de chorizo maar vooral heel simpel, snel klaar te maken en het belangrijkste bomvol smaak!
Dat is dus een leuke smakelijke thuiskomst!

Kabeljauw uit de oven met chorizo en kikkererwten

En ik moet zeggen die paar dagen Mallorca hebben ons alle twee heel veel deugd gedaan! Ontspannen, genieten en vooral niks doen. Zo’n vakantie was ondertussen al meer dan 3 jaar geleden en we hebben de smaak terug helemaal te pakken want binnen een paar weken pakken we onze koffers terug om richting Dubai te trekken, een bestemming dat al jaren op mijn lijstje staat! Een ideale bestemming om weer eens niks te doen, genieten van de zon terwijl het in België winter begint te worden 🙂

Kabeljauw uit de oven met chorizo en kikkererwten

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400gr kerstomaten
  • 400gr kikkererwten
  • 100gr chorizo
  • 3 teentjes look
  • 2 rode uien
  • 2 geroosterde paprika’s (uit een bokaal)
  • 1/2tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de uien en look, hak fijn.
Halveer de kerstomaatjes.
Snij de geroosterde paprika in dunne sneetjes.
Snij de chorizo in blokjes.

Doe een ruime scheut olijfolie in een ovenschaal.
Doe de gehakte ui, look, kerstomaatjes, paprika en chorizo in de ovenschaal.
Hussel even door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster dit alvast 10min.

Na 10min leg je de kabeljauwfilets bovenop de groenten.
Kruid de vis met het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Giet hierover ook nog een scheutje olijfolie.
Rooster nog eens 20min.

Haal uit de oven en serveer direct, eventueel met nog wat extra rijst of couscous.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.