Italiaanse schnitzel met ratatouille

Een lekker eenvoudig recept voor Italiaanse schnitzel met ratatouille, een zuiders gezond gerecht ideaal om op je weekmenu te zetten. Zuiders gestoofde groenten, een krokante schnitzel met Polenta en Parmezaan korst geserveerd met opgeklopte burrata

Vandaag maken we een klein “Europees reisje” langsheen Frankrijk, Italië en Oostenrijk om uiteindelijk op ons Belgische bordje te landen. Toch een mooie originele beschrijving van deze heerlijke Italiaanse schnitzel met ratatouille. We starten onze reis in Frankrijk met een lekkere kleurrijke ratatouille bomvol verse groentjes en kruiden daarbij een typische Oostenrijkse schnitzel met een Italiaanse toets. Dit smaakvolle receptje krijgt nog een romige toets door opgeklopte burrata.

Ratatouille

Een typisch Franse ratatouille, dat is een bomvolle mix van groenten meer bepaald ui, look, tomaten, paprika, aubergine en courgette. Het ene recept wordt gemaakt in een klassieke stoofpot, de andere bereidt het in de oven. De ene snijdt de groentjes in super fijne blokjes, de andere in grove stukken of in fijne plakjes. De ene voegt verse tomaten toe de andere gebruikt tomaten uit blik. Enorm veel versies maar allemaal bomvol smaak want dat krijg je met al deze lekkere verse groentjes en kruiden.
Mijn versie wordt gewoon in stoofpot gemaakt, de groentjes snij ik allemaal in kleine blokjes. Voor de tomaten, kies ik kerstomaten die ik gewoon halveer en op het laatste nog even toevoeg.

Schnitzel make-over

Wiener schnitzel, we hebben het allemaal wel al eens gegeten. Een dun kalfslapje met een lekker krokant korstje. Een korstje dat meestal bestaat uit gewoon wat paneermeel. Zo simpel maar toch zo lekker.
In dit receptje gaf ik dat legendarische korstje een Italiaanse make-over. We gebruiken geen paneermeel, wel polenta (ofwel maisgriesmeel) wat voor een lekkere krokante touch zal zorgen. Verder brengen we het paneersel nog op smaak met Parmezaanse kaas, oregano en rozemarijn.
Ik gebruikte een kalfslapjes in dit recept maar je kan dit perfect ook maken met kip, varkensvlees of kalkoen.

Burrata love

En zie je daar onderaan op het bord dat witte romige laagje? Het is geen yoghurt, wel opgeklopte burrata. Ik ben super fan van kaas opkloppen 😀 zoals feta, ricotta, geitenkaas … en nu ook burrata. Burrata op zich is al super romig en als je hem samen met wat citroensap in je blender gooit en goed mixt krijg je een nog zaliger romig resultaat.
Natuurlijk kan je de burrata er ook gewoon zo bij serveren of vervang door plakjes mozzarella.
Of verruim dit kleine “Europese reisje” door bijvoorbeeld feta op te kloppen en deze erbij te serveren.

Een lekker eenvoudig recept voor Italiaanse schnitzel met ratatouille, een zuiders gezond gerecht ideaal om op je weekmenu te zetten. Zuiders gestoofde groenten, een krokante schnitzel met Polenta en Parmezaan korst geserveerd met opgeklopte burrata

Italiaanse schnitzel met ratatouille

Een lekker eenvoudig recept voor Italiaanse schnitzel met ratatouille, een zuiders gezond gerecht ideaal om op je weekmenu te zetten. Zuiders gestoofde groenten, een krokante schnitzel met Polenta en Parmezaan korst geserveerd met opgeklopte burrata
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Ratatouille

  • 1 (rode) ui
  • 3 teentjes look
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • 350 gr kerstomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Schnitzel

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 90 gr bloem
  • 2 eieren
  • 150 gr maisgriesmeel (of vervang door panko of paneermeel)
  • 50 gr parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl Rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Opgeklopte burrata om te serveren (zie notities)

Instructies
 

Ratatouille

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de aubergine en courgette in kleine blokjes
    Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Stoof hierin de ui aan voor zo'n 5min tot deze mooi glazig is. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de aubergine toe en laat 2min mee stoven.
    Voeg dan de courgette, look en paprika toe en laat nog eens zo'n 3min mee stoven. Roer regelmatig.
    Voeg de oregano, rozemarijn, suiker, peper en zout toe. Laat zo'n 5min zachtjes sudderen.
    Doe dan de tomaatjes bij de groenten en laat nog eens zo'n 7 a 8min zachtjes sudderen.
    De groenten dienen zacht te zijn met nog een lichte bite.
    Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Schnitzel

  • Neem 3 kommetjes.
    Doe in kommetje 1 de bloem.
    Doe in kommetje 2 de eieren en kluts ze los.
    Doe in kommetje 3 het maisgriesmeel, Parmezaanse kaas, rozemarijn, oregano, zeste van citroen, peper en zout. Meng goed.
    Verhit ondertussen ook een pan met een scheut olijfolie.
    Haal de kalfslapjes eerst door de bloem, gevolgd door de eieren en laatste door het paneersel. Bak de schnitzels mooi goudbruin voor zo'n 3 a 4min per kant.
  • Serveer de schnitzels met de ratatouille en opgeklopte burrata
    Smakelijk

Notities

Voor de opgeklopte burrata.
Doe 2 ballen burrata in een blender of foodprocessor samen met 1el citroensap en 1/2tl zeste van citroen. Mix tot een gladde crème.
 
Trefwoord aubergine, burrata, courgette, Schnitzel, snelle recepten, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.