Italiaanse ragu met varkenswangetjes

Italiaanse ragu met varkenswangetjes

Tijd om mijn handige en fantastische kertstcadeau van vorig jaar weer eens uit de kast te halen en een prominente plaats in m’n keuken te geven. En dan heb ik het over m’n crockpot oftewel mijn slowcooker! De voorbije maanden heb ik hem even weggestoken omdat het niet echt het weer is geweest voor stoofpotjes maar nu de herfst weer vollebak hier is, is het weer tijd voor lekkere smaakvolle stoofpotjes zoals deze heerlijke Italiaanse ragu van varkenswangetjes! Een gerechtje dat je het best kan omschrijven met botermals vlees, bomvol smaak en zo makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd, tijd gaat je een smaakvolle ragu geven en botermals vlees!

Italiaanse ragu met varkenswangetjes

“Hoef ik nu speciaal een crockpot in een huis te halen” hoor ik jullie al denken?Nee helemaal niet, in een gewone stoofpot kan dit ook! Ik raad jullie dan aan om de ragu in de stoofpot in de oven de garen. Zo kan je makkelijker op een lage constante temperatuur garen. Een crockpot vind ik persoonlijk iets handiger want je gooit alles in de machine, steekt die in het stopcontact en je kan het veilig ‘s nachts of overdag laten garen.
Dus verjaar je binnenkort of met de komende feestdagen in het verschiet en je hebt nog niet echt iets op je wishlist staan, dan is een slowcooker misschien wel een ideetje, het maakt je leven en koken echt een pak makkelijker! En mensen dit is geen gesponsorde post om een crockpot te verkopen, maar een handige keukentool die ik zelf heb ontdekt en die op mijn “wishlist” stond voor Kerstmis vorig jaar.

Italiaanse ragu met varkenswangetjes

Ingrediënten (4 personen)

 • 500gr varkenswangetjes
 • 80gr blokjes pancetta/spek
 • 1 ui
 • 2 takjes selder
 • 3 teentjes look
 • 1el rozemarijn (vers of gedroogd)
 • 2el oregano (gedroogd)
 • 2el tomatenpuree
 • 400gr passata
 • 450ml bouillon
 • 2tl suiker
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Pasta
 • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de seld in kleine blokjes.
Hak de rozemarijn fijn.

Verhit een stoofpot (die ook in de oven kan) met een scheut olijfolie.
Bak hierin de varkenswangetjes even kort aan en schep dan uit de pot.
Zet ze even opzij.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet nu terug een klein scheutje olijfolie in de stoofpot.
Fruit hierin de ui, look, selder en kruiden (oregano – rozemarijn) aan.
Roer regelmatig zodat de look niet bruin kan worden. Laat zachtjes stoven zodat ui mooi zacht en glazig is.
Voeg dan de tomatenpuree, passata, bouillon en suiker toe. Meng even. Breng nog wat op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de stoofpot en zet voor minstens 4,5h a 5h in de oven.

Haal dan uit de oven. Laat even afkoelen.
Schep dan de zachte varkenswagentjes uit de pot en snij/scheur het vlees in kleinere stukjes. Voeg de stukjes vlees terug toe aan de saus. Meng goed.

Serveer met pasta

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.