Avocado is voor mij de ontdekking van 2015. Ik had deze vrucht al wel eens eerder gegeten maar ik vond de smaak steeds tegenvallen en de textuur veel te papperig. Maar nu ben ik er achter … je moet de avocado gewoon een beetje pimpen met een paar simpele ingrediënten zoals ui, limoensap, peper en zout. Dus tegenwoordig staat hier dikwijls een gerechtje op tafel met dit superfood. Enkele weken geleden had ik deze simpele wrap met zalm, guacamole en bacon gemaakt en ook dit was weer een toppertje
Ingrediënten (4 personen)
- 4 tortillavellen
- 4 kleine stukjes zalm of 2 grote stukken
- 100gr baconblokjes
- 2 avocados
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 1 limoen
- Chilipoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal. Indien je werkt met een groot stuk zalm, snij deze dan in 4 kleinere stukken.
Leg de stukjes zalm in de ovenschaal, kruid met peper en zout en zet in de voorverwarmde oven.
Bak de zalm ongeveer 15 a 20min in de oven (tijd hangt af van de grootte van de zalm)
Verhit ondertussen een pan (zonder vetstof) en bak hierin de de blokjes bacon krokant.
Doe het vruchtvlees van de avocado in een mengkom en prak de avocado. Voeg de fijngehakte rode ui toe en breng op smaak met limoensap, peper, zout en chilipoeder. Meng goed.
Je kan dit ook allemaal in de blender doen en mixen.
Zodra de zalm gaar is, haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Als de bacon krokant gebakken is, laat even uitlekken op een keukenpapier.
Verwarm de tortillavellen even in de microgolfoven.
Lepel in het midden een beetje van de guacamole, leg hierop een klein stukje zalm en werk af met een lepeltje bacon. Vouw de wrap toe en it’s a wrap !
Laat het smaken !!