Valentijnscake

Valentijscake

Volgende week is het weer zo ver … de dag van de liefde … Valentijn.
Voor ons is dat een gewone dag zoals een andere, die romantische cadeautjes zijn niet aan ons besteed.
Valentijn heeft mij wel inspiratie gegeven om een heel leuke originele valentijnscake te maken
met daarin een “cute” roze hartje.

Valentijscake

Ik had zulke cakes al zien passeren op Pinterest en ik wilde het nu wel eens zelf proberen. Dankzij de tips die ik had gevonden op de leuke Nederlandse foodblog Laura’s Bakery, ben ik er met volle moed aan begonnen.
Normaal moet ik bij zulke “projecten” 2 a 3x proberen vooraleer het me lukt en nu lukte het meteen.
En wat ben ik blij en trots op deze cake 🙂

Valentijscake

Je moet dus 2 heel simpele quarte quarts cakes (eentje met roze vloeistof en eentje met cacao)
bakken om dit soort cake te kunnen maken.
De eerste cake was bij mij dus de roze versie, na het afkoelen moet je deze gewoon
in plakjes snijden en hartjes uitsteken.
De restjes van deze roze cake kan je niet meer gebruiken, dat wil natuurlijk niet zeggen dat je die moet wegsmijten.
Je kan er bijvoorbeeld Cake Pops (zie recept) van maken of gewoon de brokkelige restjes op smullen.
Eenmaal je de hartjes plakjes hebt uitgesneden, kan je beginnen aan de tweede cake,
in dit geval de chocoladecake.

Valentijscake

 

Eigelijk heb je helemaal niet veel werk aan deze speciale cake.
Het bakken van deze cakes heb ik wel over 2 dagen verspreid. Ik ben begonnen met de roze cake en de volgende dag de chocoladecake met de roze cakehartjes. De roze cake kon zo rustig afkoelen en ook iets uitharden.

 

Ingrediënten roze cake

  • 250gr zelfrijzende bloem (gezeefd)
  • 250gr boter (zacht)
  • 250gr witte suiker
  • 4 eieren
  • roze kleurstof

Ingrediënten Chocoladecake

  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 250gr boter (zacht)
  • 250gr witte suiker
  • 4 eieren
  • 50gr cacao

Extra > rechthoekige cakevorm, hartvormige uitsteker, spuitzak

Bereidingswijze roze cake

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in.

Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en mix tot een witte romige massa.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds tot het ei is opgenomen door het deeg.
Voeg nu de bloem rustig toe (voeg toe in porties). Zorg dat het deeg goed gemengd is.
Voeg op het laatste nog de kleurstof toe en meng nog even goed.

Giet het deeg in de ingevette vorm en bak de cake ongeveer 40 a 50min (afhankelijk van de grootte).
Tip > vul de cakevorm niet tot de top anders zal de cake tijdens het bakken openbarsten, vul hem ongeveer voor 2/3

Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Eenmaal afgekoeld, ontvorm de cake. Als je net zoals ik de rest van de cake de volgende dag pas afwerkt, bewaar deze cake dan luchtdicht of in aluminiumfolie.

Wanneer je de cake gaat samenstellen, snij dan deze cake in plakken van ongeveer 2cm. Steek met je uitsteker hartjes uit de plakjes cakes, probeer ongeveer 2 hartjes per plakje uit te steken.

 

Bereidingswijze Chocolade cake + samenstelling

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in.
Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en mix tot een wit romige massa.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds tot het ei is opgenomen door het deeg.
Voeg nu de bloem en cacao rustig toe (voeg toe in porties). Zorg dat het deeg goed gemengd is.
Lepel ongeveer 2 a 3el van het deeg op de bodem van je cakevorm en spreid uit.
Schik alle uitgestoken cakehartjes op een rij dicht tegen elkaar, duw ze een beetje in het deeg.
Om de bakvorm makkelijk te vullen, heb ik het resterende deeg in een spuikzak gedaan zodat je
dit makkelijk naast de hartjes kan spuiten.
De rest van het deeg doe je bovenop de hartjes.
Zorg dat je de vorm niet tot de top vult, anders zal de cake openbarsten
Bak de cake ongeveer 40 a 50min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Eenmaal afgekoeld, ontvorm de cake en bewaar luchtdicht

Smullen maar

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Valentijnscake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.