Kruidig witloof met luikse stroop

Kruidig witloof-1

Witloof is voor veel mensen veel te bitter om te eten, ook voor mij. Ik lust wel witloof in soep of wanneer het lekker zoet is klaargemaakt.
Mijn vriend die eet het heel graag, zelfs rauw … en soms moeten we ook eens iets op tafel zetten wat het ventje graag lust natuurlijk :-).

Kruidig witloof-1



Dankzij een receptje in Jamie Magazine heb ik dit kruidig witloof met luikse siroop klaargemaakt.
Je hebt er niet veel werk aan, het is vlug klaar en gewoon iedereen zal het lusten zowel klein als groot. Ja zelfs ik en mijn venteke vooral!
Ik heb het recept gevolgd zoals in het magazine stond dus ook mosterdzaad, karwijzaad, korianderzaad en venkelzaad toegevoegd daardoor smaakt het extra af. Natuurlijk hoef je dit niet te gebruiken, enkel witloof met de stroop is ook al kei lekker.

Kruidig witloof-1

Ingrediënten (voor ongeveer 2 a 3 personen)

  • 4 stronkjes witloof
  • 3el luikse stroop (of appel-perenstroop)
  • 1/2tl mosterdzaad
  • 1/2tl karwijzaad
  • 1/2tl korianderzaad
  • 1/2tl venkelzaad
  • Margarine/ boter/ Olijfolie
  • Optioneel serveertip > gebakken varkenshaasje

Kruidig witloof-1

Bereidingswijze soep

Verhit een ruime pan met een klontje margarine/ boter of olijfolie.

Doe de kruiden op een snijplank en probeer ze een beetje te kneuzen met een deegrol. Of als je een vijzel hebt, kan je ze hierin ook kneuzen.

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de stronkjes witloof.
Snij het harde onderste van de stronkjes weg.
Snij elk stronkje in 4 parten.

Doe het witloof in de pan samen met de kruiden en bak ongeveer 5min. Roer regelmatig.

Als het witloof zo goed als gaar is, voeg dan de luikse stroop toe en 2el water. Zet het vuur iets harder en laat nog 3min bakken. Probeer regelmatig te roeren.

Serveer direct.
Dit kruidig zoet witloof is heel lekker bij een stukje kip of gebakken varkenshaasje

Et voila, klaar is kees 🙂

Kruidig witloof-1-2
Kruidig witloof-1-2

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.