Hamburger met guacamole

Hamburger met guacamole

Het beste van de beide werelden dat is deze hamburger met guacamole… een sappige gegrilde burger in combinatie met een romige en toch ietwat pittige guacamole.
Oh yes, dat noem ik een perfect receptje om deze week nog te maken, tijdens de laatste week van de zomervakantie. Ideaal om het leed een beetje te verzachten.
Echt leed hoeft er voor mij niet verzacht te worden aangezien mijn vakantie nog moet komen. Ik probeer jullie vooral niet jaloers te maken hoor 😉

Hamburger met guacamole

Deze burgers zijn dus het perfecte excuus om de barbecue nog eens aan te steken en het einde van deze heerlijke (vooral warme) vakantie te vieren. Dit receptje is voor groot en klein, maak eventueel de guacamole en mayonaise iets minder pikant als er kindjes bij zijn.
Je hoeft natuurlijk niet per se de BBQ aan te steken, in gewone pan werkt niet natuurlijk even goed en ideaal om gewoon doordeweeks klaar te maken.

Hamburger met guacamole

Ingrediënten burger (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 700gr gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 70gr Griekse yoghurt
  • 50gr mayonaise
  • 1/2 jalapeno peper
  • Sla
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel : sneetje kaas

Ingrediënten guacamole

  • 3 avocado’s
  • 1el griekse yoghurt
  • 1 a 2el citroensap
  • 1/4 ui
  • 2 tomaten
  • cayennepeper
  • zout
  • Optioneel > koriander

Bereidingswijze

Voor de hamburgers :
Pel de ui en look en hak fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie en voeg de ui toe.
Bak de ui mooi glazig en zacht, voeg op het laatste nog even de look toe en laat kort meebakken. Laat de look niet bruin worden. Laat even afkoelen.
Meng dan de gebakken ui en look met het gehakt. Kruid met peper en zout.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke hoopjes en vorm 4 hamburgers.
Laat 15min opstijven in de koelkast.
*
Ondertussen kan je de guacamole maken.
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender of foodprocessor samen met 1el citroensap, griekse yoghurt, ui, snuifje cayennepeper en zout. Mix glad.
Proef alvast even en breng eventueel op smaak met citroensap, peper en zout.
Snij de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de hand onder de guacamole.
Zet in de koelkast.
*
Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak de hamburgers mooi gaar.
*
Meng ondertussen de griekse yoghurt met de mayonaise, fijngehakte jalapeno peper en een snuifje zout.
*
Grill kort de hamburgerbroodjes.
*
Smeer de broodjes in met het yoghurt-mayonaise sausje, beleg met de hamburger en een royale schep guacamole.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.