Gnocchi met tuinbonen en bacon

Gnocchi met tuinbonen en bacon

Het is weer volop het seizoen van de prinsessenboontjes, erwtjes, snijbonen, tuinbonen … Deze laatste zag ik vorige week op ons lokaal zondagmarktje liggen. Ik heb een hele week liggen nadenken wat ik eens zou kunnen maken met tuinbonen aangezien ik deze nog nooit had gebruikt. Een hele week heb ik op Pinterest, kookboekjes en internet naar lekkere receptjes gezocht. Uiteindelijk heb ik een leuk recept gevonden op de wesbite van AH waarin de tuinbonen worden gecombineerd met gnocchi en bacon.
Na nog geen 30min achter het fornuis te hebben gestaan heb ik dit heerlijk romig gerechtje op tafel getoverd en werd enthousiast onthaald 🙂

Gnocchi met tuinbonen en bacon

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr gnocchi
  • 300gr tuinbonen (verse of diepvries)
  • 250gr blokjes bacon
  • 1 ui
  • 20gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 250ml Alpro Cuisine room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de gnocchi zoals vermeld op de verpakking.Giet af en zet even opzij.

Gnocchi met tuinbonen en bacon
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de blokjes bacon.

Snij ondertussen de ui fijn.
Als de bacon bijna krokant is gebakken, voeg dan de fijngehakte ui toe en laat kort even meebakken. Roer regelmatig.

Voeg de tuinbonen toe en meng even. Laat de bonen meebakken tot ze gaar zijn (ongeveer 6min).

Als de bonen gaar zijn, overgiet dan met de room en laat 1min doorkoken.
Voeg als laatste de gekookte gnocchi en Parmezaanse kaas toe, meng alles nog even voorzichtig en kruid eventueel nog met peper en zout.

Serveer direct

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.