Het is weer volop het seizoen van de prinsessenboontjes, erwtjes, snijbonen, tuinbonen … Deze laatste zag ik vorige week op ons lokaal zondagmarktje liggen. Ik heb een hele week liggen nadenken wat ik eens zou kunnen maken met tuinbonen aangezien ik deze nog nooit had gebruikt. Een hele week heb ik op Pinterest, kookboekjes en internet naar lekkere receptjes gezocht. Uiteindelijk heb ik een leuk recept gevonden op de wesbite van AH waarin de tuinbonen worden gecombineerd met gnocchi en bacon.
Na nog geen 30min achter het fornuis te hebben gestaan heb ik dit heerlijk romig gerechtje op tafel getoverd en werd enthousiast onthaald š
Ingrediƫnten (4 personen)
- 500gr gnocchi
- 300gr tuinbonen (verse of diepvries)
- 250gr blokjes bacon
- 1 ui
- 20gr geraspte Parmezaanse kaas
- 250ml Alpro Cuisine room
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de gnocchi zoals vermeld op de verpakking.Giet af en zet even opzij.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de blokjes bacon.
Snij ondertussen de ui fijn.
Als de bacon bijna krokant is gebakken, voeg dan de fijngehakte ui toe en laat kort even meebakken. Roer regelmatig.
Voeg de tuinbonen toe en meng even. Laat de bonen meebakken tot ze gaar zijn (ongeveer 6min).
Als de bonen gaar zijn, overgiet dan met de room en laat 1min doorkoken.
Voeg als laatste de gekookte gnocchi en Parmezaanse kaas toe, meng alles nog even voorzichtig en kruid eventueel nog met peper en zout.
Serveer direct
Laat het smaken!