Ik ben opgegroeid met typisch Vlaamse gerechten zoals bloemkool met witte saus, stoofvlees, kip met appelmoes … Heel soms kip met rijst en currysaus (uit een pakje) was het enige dat in de buurt kwam van Aziatische gerechten. Mijn beeld van de Aziatische keuken was pikant eten en te veel groente die niet genoeg gekookt waren.
Sinds ongeveer 2 jaar ben ik rustig deze keuken aan het verkennen en met succes hoor, daar is dit gerechtje een ideaal voorbeeld van.
Bij Albert Heijn of Delhaize kan ik een half uur voor de rekken van de Aziatische producten gaan staan en zien wat ze allemaal hebben, zo kom ik vaak onbekende producten tegen. Overlaatst botste ik op een potje hoisinsaus, geen idee wat ik mij hierbij moest voorstellen maar toch is het in het winkelmandje geraakt.
Na wat ideetjes te hebben opgedaan op Pinterest (mijn nieuwe verslaving), heb ik uiteindelijk dit simpele noodle gerecht samengesteld met prinsessenboontjes, gehakt en uiteraard hoisinsaus.
Wat is nu eigenlijk hoisinsaus? Het proeft heel hard naar sojasaus maar iets zoeter doordat ze is gemaakt met zoete sojabonen. Hoisinsaus kan je kopen bij Albert Heijn of Aziatische winkels.
Ingrediënten (4 personen)
- 250gr noedels (ik heb eiernoedels van SuziWan gebruikt)
- 200gr prinsessenboontjes (verse of diepvries)
- 500gr gehakt (kip of gemengd)
- 2 teentjes look
- 3el hoisinsaus
- 1el chilisaus
- 3el limoensap
- 6 lente-uitjes
- Arachideolie
Bereidingswijze
Verhit een ruime kookpot met water en zout. Breng aan de kook.
Zodra het water kookt, voeg de prinsessenboontjes toe. Kook ze gaar in ongeveer 10 a 15min.
Voeg de laatste kookminuten de noedels toe (de noedels ik gebruikte moesten maar 4min gekookt worden).
Giet af en zet even opzij.
Hak de lente-uitjes fijn.
Pel de look en hak fijn.
Meng de hoisinsaus met de chilisaus en limoensap. Zet even opzij.
Verhit een ruime pan of wok met een scheutje arachideolie.
Bak hierin het gehakt rul.
Als het gehakt gebakken is, voeg de gehakte look toe en laat even meebakken.
Schep het hoisinmengsel bij het gehakt en meng goed, laat kort meebakken.
Voeg als laatste de noedels, prinsessenboontjes en lente-uitjes toe. Meng goed en laat alles even doorwarmen.
Serveer direct.
Smakelijk!
Heel eenvoudig en heel lekker.
De 3 eetlepels Hoisinsaus mogen zeker royaal zijn voor wat extra smaak.
Bedankt voor dit recept !
Oh super om te horen ! Thanks