Gevulde paprika’s met ei en zoete aardappel

Gevulde paprika's met ei en zoete aardappel

Pasen is op komst dus tijd om jullie te inspireren om er dit jaar een originele paasbrunch of paasontbijt van te maken. Onmisbaar met Pasen is een eitje en dat hoeft niet altijd in de vorm van een gekookt eitje, omelet of spiegelei te zijn. Met eitjes kan je zoveel meer en dat ga ik jullie de komende dagen/weken laten zien. Geen omelet of spiegelei dit jaar, wel deze heerlijke gevulde paprika’s met ei en zoete aardappel.

Gevulde paprika's met ei en zoete aardappel

Dit receptje kan je dus perfect op tafel toveren met de Paasbrunch maar kan ook even goed op een gewone doordeweekse dag. Een eitje kan altijd, niet enkel bij het ontbijt naar mijn mening.  Een heerlijk vegetarisch gerechtje waar zowel groot als klein van zullen smullen en meteen ook lekker origineel.

Gevulde paprika's met ei en zoete aardappel

De vulling van de paprika’s is op basis van zoete aardappel en spinazie dat lekker romig wordt gemaakt met ricotta en wat feta.
Wil je er een non-veggie gerechtje van maken, wat spekblokjes of restjes kip zou hier ook perfect in werken.

Gevulde paprika's met ei en zoete aardappel
Gevulde paprika's met ei en zoete aardappel

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 paprika’s
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 250gr zoete aardappel
  • 150gr spinazie (vers)
  • 1tl + 1tl tijm
  • 150gr ricotta
  • 30gr feta
  • 8 (kleine) eieren
  • 500gr passata
  • 1tl oregano
  • 1tl suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de sjalot en look en hak fijn.
Schil de zoete aardappel en snij in kleine gelijke blokjes.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de sjalot voor een paar minuten aan tot ie mooi glazig is. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg de look toe en laat 1min mee bakken.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe samen met een snuifje zout, roer even en laat rustig garen tot de zoete aardappel mooi gaar is.
Voeg de spinazie toe samen met 1tl tijm, roer even en laat slinken.
Voeg als laatste de ricotta, feta en wat peper toe, meng goed.
Breng nog verder op smaak met wat zout.

Terwijl de groenten garen, kan je de passata mengen met de resterende theelepel tijm, oregano, suiker en wat peper en zout. Giet dit in een ruime ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de paprika’s op met het zoete aardappel-spinazie-kaas mengsel, vul niet volledig op en probeer alvast een kuiltje te maken waarin het ei moet komen.
Bak de gevulde paprika’s (zonder ei) alvast 10min in de oven.

Breek voorzichtig het ei open en giet dit in het gemaakte kuiltje in de paprika.
Verlaag de oven temperatuur naar 180 graden.
Bak de paprika’s met ei nog zo’n 10 a 12min in de oven tot het ei mooi gaar is.

Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.