De herfst is begonnen en daar is het eerste stoofpotje, een pittig stoofpotje in de vorm van een gele curry met kip. Een curry met de nodige portie groentjes, stukjes kip, kruiden en de nodige pit maar niet “TE”. Een curry die je kan voorschotelen aan zowel groot als klein, een curry die zich perfect leent om te “meal preppen”.

Het geheim van een lekkere gele curry, dat is de juiste curry 🙂
Ik gebruik hiervoor altijd curry madras, een kruidenmix die iets pittiger (niet te) en kruidiger is dan gewone klassieke kerriepoeder. Je kan deze kruidenmix tegenwoordig in de meeste supermarkten vinden. Een potje dat ik standaard in huis heb, niet alleen om deze curry te maken. Ik gebruik deze ook om zelf kip-curry salade te maken of meng hem wat yoghurt voor een dipsausje of meng hem onder wat rijst of couscous voor wat extra kruidigheid. Echt eentje om in huis te hebben 😀

Ingrediënten (4 personen)
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1,5el curry madras *
- 1kl kerriepoeder
- 1tl gember (vers – geraspt)
- 1/4tl cayennepeper
- 1 courgette
- 400gr bloemkool
- 250gr mais (vers of uit blik)
- 250ml kipbouillon
- 200ml kokosmelk
- Olijfolie
- Peper en zout
- Limoen
- Rijst/quinoa/couscous om te serveren
- Extra : naanbrood
*Curry madras > specerijenmix die je in de meeste supermarkten kan vinden. Kan je dit niet vinden, vervang dan door kerriepoeder.
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine blokjes.
Pel de ui en hak fijn.
Pel de teentjes look en hak fijn.
Snij de courgette in dunne schijfjes.
Snij de bloemkool in kleine roosjes
Verhit een ruime stoofpot met scheut olijfolie.
Bak hierin de blokjes kip rondom goudbruin (hoeft nog niet gaar te zijn binnenin), schep uit de stoofpot en zet even opzij.
Doe terug een klein scheutje olijfolie in de stoofpot en stoof hierin de ui mooi glazig voor een paar minuten, roer regematig zodat de ui niet te bruin wordt.
Voeg dan curry madras, kerriepoeder, look, gember en cayennepeper toe. Meng even en laat een minuutje mee bakken.
Voeg de courgette, bloemkool en mais toe, roer even laat zo’n 8 a 10min mee bakken.
Voeg de blokjes kip terug toe samen met de bouillon, kokosmelk en snuifje zout en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de rijst/couscous/quinoa gaar.
Breng de curry op smaak met nog wat zout en limoensap.
Serveer de curry met de gekookte rijst/couscous/quinoa en eventueel naanbrood
Smakelijk!