Skyrtaart met bessen

Skyrtaart met bessen

Als ontbijt, tussendoortje of als dessert … deze skyrtaart met bessen kan op ieder moment van de dag. De dag beginnen met taart, wie droomt daar nu niet van en het kan dus met dit taartje. De bodem van de taart zijn de ingrediënten van een granola daarop komt een frisse romige topping op basis van de bekende Ijslandse Skyr yoghurt en bovenaan een compote van bessen.
Lekker, fris, licht en simpel om te maken!

Skyrtaart met bessen

Een taartje dat je als basis kan gebruiken en daarmee volop gaan experimenteren. De Skyr vulling kan je ook maken met gewone griekse yoghurt of kokosyoghurt. De topping van bessen kan je ook gaan maken met bijvoorbeeld mango of passievrucht. Experimenteer en speel erop los!

Skyrtaart met bessen
Skyrtaart met bessen

Ingrediënten bodem

  • 180gr havermout
  • 95gr amandelmeel
  • 120ml kokosolie (gesmolten)
  • 5el maple syrup (of honing)
  • Extra : springvorm van +/- 18 a 20cm

Ingrediënten vulling

  • 500gr Skyr yoghurt
  • 3el melk
  • 20gr + 2el agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 1tl vanille essence
  • 4 + 3 blaadjes gelatine
  • 250gr bessenmix (vers of diepvries) + extra
  • 1el citroensap

Bereidingswijze

Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 190graden.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Doe de havermout in een blender en mix tot grof meel.
Meng het havermoutmeel met het amandelmeel, kokosolie, maple syrup en vanille essence.Meng goed tot je een stevig ietwat plakkerig deeg hebt.
Schep het deeg in de sprinvorm, bedek de hele bodem en duw goed aan tot een mooi egaal vlak. Bak mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15min.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor Skyr topping.
Week 4 blaadjes gelatine.
Verwarm 3el melk tot net onder het kookpunt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat wat afkoelen.
Meng de Skyr met de vanille en 20gr agavesiroopt tot een mooie gladde crème. Voeg dan de melk met de gelatine toe, meng goed.

Neem de springvorm waarin je de bodem hebt gebakken en beleg de zijkanten volledig met plasticfolie of met bakpapier. Leg op de bodem de gebakken korst en giet hierover het Skyr mengsel. Laat minstens 2h opstijven.


Doe ondertussen de bessen met 2el agavesiroop in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Laat zo’n 10min zachtjes sudderen tot een mooie compote.
Week de 3 blaadjes gelatine.
Haal de compote door een zeef en vang het sap op (wat overblijft in de zeef, gaan we niet meer gebruiken.
Als het sap nog warm genoeg is, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en meng goed.
Als het sap niet warm genoeg meer is, verwarm dit terug even, haal van het vuur en voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
Laat dit even afkoelen alvorens over de Skyr topping te gieten. Laat nog eens minstens 2h opstijven.

Werk af met verse bessen.

Smullen maar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.